Νέο Opel Mokka: Γερμανικό, προσιτό, συναρπαστικό!

Με το νέο Mokka, η Opel αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών SUV, χάρη στον συναρπαστικό του σχεδιασμό εξωτερικά, το εντυπωσιακό high-tech εσωτερικό και τους προηγμένης τεχνολογίας κινητήρες. Το νέο Mokka με τις τέλειες αναλογίες και την ακρίβεια μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ενσαρκώνει άριστα τις αξίες της Opel: Γερμανική, προσιτή, συναρπαστική!

Απέριττη, τολμηρή και μοναδική σχεδίαση

Το νέο Opel Mokka ενθουσιάζει αμέσως, καθώς δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο. Εκφράζει τη Γερμανική σχεδιαστική φιλοσοφία και τεχνολογία της Opel, όπου το αμάξωμα των 4.151 χλστ. μήκους με τους κοντούς προβόλους και το τονισμένο πλάτος των 1.791 χλστ. συνθέτουν την τολμηρή εμφάνισή του. Στο εμπρός τμήμα του, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το Opel Vizor. Θυμίζοντας full-face κράνος, μία προστατευτική μάσκα καλύπτει το «πρόσωπό» του, ενσωματώνοντας τη γρίλια, τους προβολείς LED (προαιρετικά με προσαρμοζόμενο φωτισμό IntelliLux LED matrix) και το νέας σχεδίασης έμβλημα της μάρκας με τον κεραυνό (Opel Blitz). Στα πλαϊνά το τόξο που σχηματίζεται στην «αιωρούμενη οροφή» ενισχύει το σφηνοειδές προφίλ του Mokka, όπου τα φουσκωμένα φτερά το κάνουν να δείχνει πιο μυώδες. Πίσω τα βλέμματα τραβούν αμέσως τα λεπτά και αιχμηρά φώτα, υιοθετώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα εμπρός. Εντυπωσιακό με τη σειρά του είναι και το λογότυπο που αποτυπώνει τη λέξη «Mokka» με ρέουσα, ζωηρή μορφή.

Πλήρως ψηφιοποιημένο εσωτερικό που εντυπωσιάζει

opel mokka 1.5 diesel dashboard

Το εσωτερικό του νέου Opel Mokka ακολουθεί και αυτό την απέριττη φιλοσοφία του μοντέλου, όπου είναι απαλλαγμένο από οτιδήποτε περιττό. Κυρίαρχο στοιχείο είναι το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο διευρυμένες οθόνες των 7 ή 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και των 7 ή 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Το σύνολο αυτό είναι ελαφρώς στραμμένο προς τον οδηγό, ενισχύοντας έτσι το οδηγοκεντρικό προφίλ του Mokka. Πρόσθετα, οι σχεδιαστές της Opel φρόντισαν να διασφαλίσουν τη διαισθητική λειτουργία του συστήματος μέσω της προσθήκης μπουτόν, προκειμένου να ελέγχονται οι περισσότερες λειτουργίες, δίχως να απαιτείται πλοήγηση σε υπομενού. Την προσοχή στη λεπτομέρεια τονίζει και η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, όπου έχει γίνει χρήση μαλακών πλαστικών, διακοσμητικών νίκελ και όψης ανθρακονήματος. Παρότι κόμπακτ σε διαστάσεις, το νέο Mokka είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους 350 λίτρα για τις αποσκευές (310 λτ. το Mokka-e).

Από 24.300 ευρώ με πλήρη γκάμα κινητήρων

Το νέο Opel Mokka προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης, πετρελαίου και 100% ηλεκτρικό. Πρόκειται για τους turbo βενζίνης των 1.2 λτ. σε αποδόσεις 100 και 130 ίππων, το 1.5 diesel των 110 ίππων και το ηλεκτρικό των 136 ίππων. Όλα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενώ ο 1.2Τ 130 hp προσφέρεται και με 8τάχυτο αυτόματο με paddles στο τιμόνι.

Επιπλέον, η ομάδα μηχανικών στο Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας, εργάστηκε σκληρά ώστε να επιτύχει σημαντική μείωση του βάρους κατά 120 κιλά έναντι του προγενέστερου Mokka. Ταυτόχρονα, με τη βελτίωση της ακαμψίας του αμαξώματος, το νέο Mokka καταναλώνει σημαντικά λιγότερο καύσιμο, είναι πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό στην οδήγηση και παρέχει αμεσότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Κορυφαία συστήματα υποστήριξης για όλους

Το νέο Opel Mokka προσφέρει στο ευρύ κοινό καινοτόμες τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες, αυξάνοντας τα επίπεδα ασφάλειας, ανέσεων και συνδεσιμότητας που απολαμβάνουν οδηγός και επιβάτες. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν στάνταρ σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, υποβοήθηση επαναφοράς και διατήρησης στη λωρίδα, αυτόματο cruise control και αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας. Διατίθεται επίσης πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, προειδοποίηση τυφλού σημείου, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και το σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος Advanced Park Assist. Επιπλέον, τα εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, μαζί με το θερμαινόμενο τιμόνι, κάνουν κάθε κοντινή ή πολύωρη διαδρομή ακόμα πιο ξεκούραστη.

Get it on Google Play Download on the App Store