Νέο Skoda Karoq: Το πολυτάλαντο οικογενειακό SUV

Η Skoda διαθέτει μία πλήρη γκάμα από SUV μοντέλα, αποτελούμενη από το Kamiq, το Karoq, το Kodiaq και τα αμιγώς ηλεκτρικά Enyaq iV και Enyaq Coupe iV. Βασικός της πυλώνας που βρίσκεται στην καρδιά του αγοραστικού ενδιαφέροντος της μικρομεσαίας κατηγορίας, είναι το πολυτάλαντο Karoq. Τώρα, το νέο Karoq παρουσιάζεται ακόμα πιο σύγχρονο, με πιο μοντέρνα σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες συστημάτων για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ψηφιακή συνδεσιμότητα.

Εξωτερικά, το νέο Karoq χαρακτηρίζεται για το εντυπωσιακό εμπρός μέρος του, όπου η φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα στα άκρα και οι λεπτοί προβολείς LED δημιουργούν μία πιο στιβαρή εμφάνιση και ισχυρή παρουσία στον δρόμο. Τα φώτα ημέρας χωρίζονται πλέον στα δύο και για πρώτη φορά το νέο Karoq εξοπλίζεται προαιρετικά με προβολείς Full LED Matrix. Η μοντέρνα σχεδίαση συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, όπου κυριαρχούν τα νέα λεπτά φώτα LED με τα δυναμικά φλας και η μεγαλύτερη αεροτομή οροφής. Παράλληλα, με μήκος 4.390 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.625 χιλιοστά, το νέο Karoq συνδυάζει άριστα την ευελιξία με τους μεγάλους χώρους.

Πρόσθετα ενσωματώνει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, όπως πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων, έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων και  ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων VarioFlex (ανάλογα την έκδοση). Όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν μοναδική ευρυχωρία, χάρη στην εξαιρετική εκμετάλλευση των χώρων και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 521 έως 1.810 λίτρα.

Την ολοκληρωμένη εικόνα του εσωτερικού του νέου Karoq συμπληρώνουν με τη σειρά τους η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, όπως και τα συστήματα Infotainment τρίτης γενιάς με οθόνες αφής 8 έως 9,2 ιντσών. Αυτά ενσωματώνουν κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία Smart Link με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες Skoda Connect. Μέσω του MySkoda app μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως έλεγχος λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, η εμφάνιση του χώρου στάθμευσης κ.ά.

Το νέο Karoq εφοδιάζεται και με πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και κατά επέκταση ασφάλειας των επιβατών και χρηστών του δρόμου. Μεταξύ αυτών ανήκουν οι έως 9 αερόσακοι και τα συστήματα Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking, Predictive Cruise Control, Travel Assist και Full LED Matrix προβολείς.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο Karoq διατίθεται στην Ελλάδα με τον 1.0 TSI 110 PS συνδυασμένο με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με τον 1.5 TSI 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT), με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ή με το 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG.

Οι τιμές του ξεκινούν από τις 26.150 ευρώ με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, όπου μεταξύ άλλων ανήκουν τα εξής: 7 αερόσακοι, Front Assist, φώτα LED εμπρός και πίσω, διζωνικός κλιματισμός, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες φωτός και βροχής, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών και φωνητικό έλεγχο, υπηρεσίες Skoda Connect και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Πολύ σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός, ότι το αυτοκίνητο είναι ετοιμοπαράδοτο στο επίσημο δίκτυο συνεργατών Skoda. Επιπλέον, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Easy Driving μπορεί να αποκτηθεί με 219€/μήνα.

Get it on Google Play Download on the App Store