Νέο SUV γεμάτο χαρίσματα με μόνο 22.400 ευρώ

Η αγορά του αυτοκινήτου είναι γεμάτη από πολλά και διαφορετικά μοντέλα, όλων των κατηγοριών, ωστόσο αυτά που πουλάνε περισσότερο είναι τα SUV και πιο πολύ τα μικρά SUV. Λογικό άλλωστε αφού είναι πιο προσιτά σε τιμή και μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλαπλές ανάγκες, τόσο τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, όσο και ταξίδια φορτωμένα με όλη την οικογένεια και τις αποσκευές.

Ένα καινούργιο μικρό SUV με πολλές αρετές, οφέλη και ανταγωνιστικές τιμές, που είναι σε θέση να καλύψει κάθε απαίτηση και ανάγκη, είναι το Opel Crossland. Τώρα, οι τιμές του ξεκινούν από 22.400 ευρώ, ποσό που αφορά το Crossland 1.2 Turbo 110 hp Edition, με τον εξής εξοπλισμό:

6 αερόσακους, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα, έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, προβολείς LED, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, δερμάτινο τιμόνι και cruise control. Με επιπλέον επιβάρυνση 400 ευρώ, το Crossland Family Edition διαθέτει ακόμα προβολείς ομίχλης εμπρός, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρα βροχής και φωτός, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, εμπρός σκιάδια με φωτιζόμενο καθρέπτη και φώτα ανάγνωσης πίσω.

Πριν όμως από όλα αυτά, το σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Γερμανία, Opel Crossland, έχει κλέψει τις πρώτες εντυπώσεις με το δυναμικό του στιλ, που δεν περνά απαρατήρητο. Μπροστά κυριαρχεί η χαρακτηριστική μαύρη μάσκα Vizor, η οποία πλαισιώνει τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και τον ευμεγέθη αεραγωγό. Στα πλαϊνά του αμαξώματος των 4.217 χλστ. μήκους ξεχωρίζουν αμέσως τα νεύρα σε σχήμα τόξου και πίσω τα βλέμματα συγκεντρώνουν τα ψηλά τοποθετημένα φανάρια.

Περνώντας στο εσωτερικό του Opel Crossland, γίνεται αμέσως αντιληπτή η προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή του, στην πρακτικότητα και στους χώρους. Το ταμπλό είναι επενδυμένο στο πάνω μέρος του από μαλακό πλαστικό και η συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του είναι γεροδεμένη. Την πρακτικότητα ενισχύουν η εργονομία, γιατί όλα βρίσκονται εκεί που τα περιμένει ο οδηγός, όπως και οι αρκετές και βολικές θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα. Στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας είναι τοποθετημένη η εύχρηστη στο χειρισμό της οθόνη του συστήματος infotainment των 7 ιντσών. Σε επίπεδο χώρων, οι εμπρός επιβάτες κάθονται άνετα, όπως αντίστοιχα και οι πίσω, αφού υπάρχει επαρκής αέρας για το κεφάλι και τα πόδια τους. Μεγάλος για την κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων, όπου με την προσθήκη του προαιρετικού συρόμενου πίσω καθίσματος απογειώνεται η ευελιξία του εσωτερικού και φτάνει έως τα 520 λίτρα (1.255 λτ. με πεσμένα τα πίσω καθίσματα).

Στα θετικά γνωρίσματα του Crossland, ανήκει και ο 1.200άρης turbo κινητήρας των 110 ίππων. Εμφανίζει καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές χάρη στην αρκετή ροπή των 205 Nm που αποδίδεται από τις 1.750 σ.α.λ. Επίσης, έχει δύναμη μέχρι τις υψηλές στροφές, επιταχύνοντας σε σβέλτους ρυθμούς το αμάξωμα των 1.254 κιλών (0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ.) Ταυτόχρονα εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση (5,7 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (129 γρ./χλμ.). Στην οδήγηση, το μικρό γερμανικό SUV καταφέρνει και συνδυάζει με επιτυχία άνεση και σταθερότητα, συν ευελιξία στις αστικές μετακινήσεις και ευκολία στους χειρισμούς, χάρη στην πολύ καλή ορατότητα και την ψηλή θέση οδήγησης.

Get it on Google Play Download on the App Store