Νέο SUV με 200 υβριδικά άλογα σε ασυναγώνιστη τιμή

Τα SUV αρέσουν στους περισσότερους (γεγονός που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις), ενώ όλοι αναζητούν τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, όχι όμως εις βάρος της ισχύος και κατά επέκταση των επιδόσεων. Ειδικά όταν πρόκειται για οικογενειακό αυτοκίνητο απαιτείται δύναμη, έτσι ώστε η οδήγηση να είναι πιο άνετη στα ταξίδια με το όχημα φουλ φορτωμένο, τόσο σε ρυθμούς αυτοκινητόδρομου, όσο και σε προσπεράσεις.

Μια νέα πρόταση που προσφέρει οτιδήποτε ζητηθεί από ένα μικρομεσαίο SUV, σε αναλογικά ανταγωνιστικές τιμές, είναι το ολοκαίνουργιο Toyota Corolla Cross. Διαθέτει αυξημένη απόδοση, «καίει» πολύ λίγο καύσιμο, είναι ευρύχωρο, ασφαλές και πλήρως εξοπλισμένο. Το κόστος αγοράς του ξεκινάει από 31.200 ευρώ (33.200 το 4κίνητο AWD-i), όμως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με νέας τεχνολογίας φουλ υβριδικό κινητήρα που αγγίζει τα 200 άλογα (197 hp), με κατανάλωση μόλις 5,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 114 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο).

Στον εξοπλισμό της πρώτης Active Plus περιλαμβάνονται τα πάντα: 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, οθόνη αφής 10,5 ιντσών, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πλοήγησης, φώτα LED, φώτα ομίχλης, διζωνικός κλιματισμός, αισθητήρας βροχής, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολλά ακόμα.

Εκτός από όλα τα κομφόρ, το εσωτερικό του Corolla Cross με το μοντέρνο σχεδιασμό και την προσεγμένη ποιότητα παρέχει και άνετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Συγκριτικά με το C-HR, η αύξηση των διαστάσεων με μήκος 4.460 χλστ., πλάτος 1.825 χλστ. και ύψος 1.620 χλστ. (το μεταξόνιο είναι ίδιο στα 2.640 χλστ.), συν τις μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες, έχουν κάνει αισθητή διαφορά σε χώρους. Όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερη «άπλα» και ειδικά στο πίσω κάθισμα με τον πολύ αέρα για το κεφάλι και την απρόσκοπτη ορατότητα. Αρκετό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 436 λτ. (377 λτ. στο C-HR), το οποίο φτάνει τα 1.337 λίτρα με τα πίσω καθίσματα πεσμένα.

Μεταξύ των σημαντικότερων πλεονεκτημάτων του Corolla Cross είναι το νέο, 5ης γενιάς αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, με τις πάρα πολλές βελτιώσεις. Το Full Hybrid σύνολο με τη συνδυαστική ισχύ των 197 ίππων αποτελείται από τον 2.0 λτ. βενζινοκινητήρα των 152 ίππων και 190 Nm ροπής και το ηλεκτρικό μοτέρ των 113 ίππων και 207 Nm ροπής. Στο AWD-i ενσωματώνεται ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ 41 ίππων και 84 Nm ροπής στον πίσω άξονα, αποκλειστικά για την κίνηση των πίσω τροχών. Στην πράξη το αυτοκίνητο μπορεί και διανύει αρκετές αποστάσεις με τη χρήση μόνο της ηλεκτρικής ενέργειας ειδικά σε ταχύτητες πόλης. Επιπλέον και σε πιο γρήγορους ρυθμούς παρέχει δύναμη συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου, με αποτέλεσμα η εργοστασιακή κατανάλωση των 5,0 λτ./100 χλμ. να είναι εφικτή και σε ρεαλιστικές συνθήκες. Πρόσθετα εξασφαλίζεται γρήγορη επιτάχυνση, με 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ.

Το νέο Corolla Cross διακρίνεται και για την ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, όπως διαπιστώσαμε πριν από λίγες μέρες οδηγώντας στο στους δρόμους της Βαρκελώνης. Το νέο ιαπωνικό (παράγεται στην Ιαπωνία) μικρομεσαίο SUV κερδίζει αμέσως το χρήστη του με τη φιλικότητα και το αίσθημα της ασφάλειας και σιγουριάς που αποπνέει. Είναι εύκολο στους χειρισμούς, πολύ σταθερό στο ταξίδι και σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, ενώ διαθέτει ανά πάσα ώρα και στιγμή αρκετή δύναμη.

Get it on Google Play Download on the App Store