Νέο VW Tiguan: Επαναπροσδιορίζει ξανά τα SUV

Το αυτοκίνητο που έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των SUV, το VW Tiguan, επαναπροσδιορίζει ξανά τη θέση του. Παρουσιάζεται πιο ισχυρό, περισσότερο άνετο και πιο δικτυωμένο από ποτέ, εφαρμόζοντας έξυπνες τεχνολογίες και ευφυή συστήματα υποβοήθησης, μαζί με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Με τιμές που ξεκινούν από 27.600 ευρώ, το νέο Tiguan θέτει πάλι νέα δεδομένα και στο βαρυσήμαντο τομέα του κόστους αγοράς, αποτελώντας μια πολύ συμφέρουσα και ολοκληρωμένη πρόταση στα μικρομεσαία SUV. Παράλληλα η απόκτησή του μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Volkswagen Easy Living μπορεί να γίνει πιο εύκολη, με 229€/μήνα.

Αρχικά, εντυπωσιάζει με το μοντέρνο σχεδιασμό του, όπου το δυναμικό εμπρός μέρος, οι ανάγλυφες πλαϊνές του επιφάνειες και το καλλίγραμμο πίσω τμήμα, συνθέτουν μια ξεχωριστή σιλουέτα που τραβάει τα βλέμματα. Την πολυτελή του εικόνα ενισχύουν με τη σειρά τους οι προαιρετικοί προβολείς IQ.LIGHT LED Matrix, που περιλαμβάνουν και σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist, καθώς και τα πίσω φώτα LED. Επίσης, με μήκος 4.509 χλστ., πλάτος 1.859 χλστ. και ύψος 1.665 χλστ., είναι από τα πιο μεγάλα μοντέλα της κατηγορίας του.

Με το πακέτο R-Line Black Style, εμφανίζεται ακόμα πιο συναρπαστικό και ξεχωρίζει μεταξύ άλλων, το κομψό λογότυπο R-Line σε διχρωμία στη μάσκα, τα μαύρα γυαλιστερά καλύμματα καθρεφτών και διακοσμητικά πλαίσια γύρω από τα παράθυρα, καθώς και τα φιμέ πίσω παράθυρα. Οι ζάντες ελαφρού κράματος των 19 ιντσών, επίσης σε μαύρο χρώμα, συμπληρώνουν ιδανικά την εμφάνιση αυτού του ξεχωριστού Tiguan, ενώ εναλλακτικά μπορεί να συνδυαστεί με 20άρες ζάντες.

Αρτιότητα σε κάθε επίπεδο εμφανίζει και το εσωτερικό του νέου Tiguan, όπου συνδυάζονται η πολυτέλεια με την υψηλή τεχνολογία. Η ποιότητα τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας, όπως επίσης και ο εξοπλισμός. Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού Air Care Climatronic 3-ζωνών που εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις, ελέγχεται από τη μεγάλη οθόνη αφής ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλου μεγέθους φωτιζόμενους ρυθμιστές αφής touch sliders, που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του ανεμιστήρα και της θερμοκρασίας. Σε συνδυασμό με τον πλήρως ψηφιακό και διαδραστικό πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro των 10,3 ιντσών και την οθόνη αφής των 8 ιντσών του infotainment, προσφέρει υποδειγματική εργονομία. Το Tiguan είναι σημείο αναφοράς για την ευελιξία και τους άνετους χώρους για πέντε άτομα. Την πρακτικότητα απογειώνει η συρόμενη δεύτερη σειρά καθισμάτων, μεταβάλλοντας το μεγάλο χώρο αποσκευών, από 615 έως 1.655 λίτρα.

Το νέο Tiguan διαθέτει ακόμα όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ. DRIVE της Volkswagen που στόχο έχουν την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού και των επιβατών. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, αυτόματης προσαρμογής φωτισμού μεγάλης σκάλας, αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα προειδοποίησης οδηγού για ύπαρξη οχήματος στο τυφλό σημείο, το Travel Assist με την ημιαυτόνομη οδήγηση κ.λπ.

Όσον αφορά τους κινητήρες, ο δημοφιλής 1.5 TSI αποδίδει 130 PS και 150 PS. Ενσωματώνει το σύστημα Active Cylinder Management που απενεργοποιεί τους δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους σε συνθήκες χαμηλού φορτίου, για εξοικονόμηση καυσίμου. Πιο πάνω τοποθετούνται οι 2.0 TSI με 190 PS, 245 PS και το κορυφαίο R με 320 PS. Στους ντίζελ, υπάρχουν οι επιλογές των 2.0 TDI με 122 PS, 150 PS και 200 PS. Με την τετρακίνηση 4MOTION συνδυάζονται τα πιο ισχυρά μηχανικά σύνολα βενζίνης (άνω των 150 PS) και πετρελαίου (άνω των 122 PS).

Get it on Google Play Download on the App Store