Ο Δον Ζουάν των SUV με 25.490 ευρώ

Ο χαρακτήρας που επινόησε ο Τίρσο ντε Μολίνα, (ψευδώνυμο του συγγραφέα Γκαμπριέλ Τέγιες) ο Δον Ζουάν, ήταν ένας θρυλικός ήρωας της αποπλάνησης! Δεν είναι τυχαίο που το όνομά του ακόμα και τώρα μετά από τέσσερις αιώνες, διατηρείται στο πέρασμα των ετών!

Αυτός ο συγκεκριμένος χαρακτήρας μας ήρθε αμέσως στο μυαλό, όταν οδηγούσαμε ή είχαμε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο που θα σας παρουσιάσουμε, βλέποντας συνεχώς ότι αιχμαλώτιζε τα βλέμματα των περαστικών, με το δυναμισμό και το θελκτικό του σχήμα! Το νέο Hyundai Tucson, ως ένας σύγχρονος Δον Ζουάν των τετράτροχων, κατορθώνει να κερδίζει το μυαλό και την καρδιά του υποψήφιου αγοραστή καθ’ ολοκληρία! Τόσο λόγω εμφάνισης, όσο και σε συνδυασμό με την τιμή και τον εξοπλισμό του, που είναι πλούσιος ακόμα και στην αρχική του έκδοση. Συγκεκριμένα η Exclusive με τον 1.6 λίτρων turbo κινητήρα βενζίνης των 150 ίππων με την υβριδική τεχνολογία, κοστίζει από 25.490 ευρώ και έχει τα πάντα!

Πιο αναλυτικά εξοπλίζεται με τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής oδηγού
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες
  • Αισθητήρα βροχής
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος  πίσω (PAS) με επιλογέα απενεργοποίησης
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Σαγηνευτικό από άκρη σε άκρη!

Ομολογουμένως για τον εξωτερικό σχεδιασμό του Tucson, οι designers της μάρκας αξίζουν συγχαρητήρια. Εφαρμόζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Hyundai με την ονομασία «Sensuous Sportiness» κατόρθωσαν να συνδυάσουν πολυτέλεια, με έναν άκρατο δυναμισμό! Ειδικά το εμπρόσθιο τμήμα με τα παραμετρικά κρυφά φώτα, είναι το πλέον εμπνευσμένο και συναρπάζει κάθε παρατηρητή. Αυτά όταν είναι σβηστά, δημιουργούν την αίσθηση πως υπάρχει μια μεγάλη ενιαία μάσκα, καθώς δεν φαίνονται. Όταν ανάβουν, ενθουσιάζουν, μιας και δίνουν μια διαφορετική, πιο άγρια υπόσταση στη μάσκα. Ο brutal χαρακτήρας του αυτοκινήτου ενισχύεται κι από τις εξωτερικές του διαστάσεις. Το μήκος του αγγίζει τα 4.500 χλστ. (+20 χλστ. από το προγενέστερο), το πλάτος τα 1.865 χλστ. (+15 χλστ.), το ύψος τα 1.650 χλστ. (+5 χλστ.) και το μεταξόνιο τα 2.680 χλστ. (+10 χλστ.).

Φανταστικός εσωτερικός διάκοσμος!

Οι άνθρωποι της Hyundai έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ και σε ότι αφορά την κατασκευή του εσωτερικού του Tucson. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι υπεράνω κριτικής, όπως εξαιρετικού επιπέδου είναι το τελικό φινίρισμα και η συναρμογή! Ο τεχνολογικά προηγμένος χαρακτήρας του SUV της Hyundai τονίζεται περαιτέρω από τις δυο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων, με τη δεύτερη και μεγαλύτερη να είναι αφιερωμένη στο infotainment. Ενισχυμένη είναι όμως η πρακτικότητα κι η εργονομία, αφού τα πάντα είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, ενώ υπάρχουν κι άφθονες θήκες για τα πράγματα σας. Επιπλέον, πέντε επιβάτες θα νιώσουν άνετα, ενώ για τις αποσκευές υπάρχει διαθέσιμος χώρος 577 λίτρων.

Απλά χαράξτε πορεία…

… και αφήστε τα υπόλοιπα στο Tucson! Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω φροντίζουν να ισοπεδώσουν καθετί που θα προσπαθήσει να διαταράξει την ηρεμία στην καμπίνα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη ευθυβολία σε υψηλές ταχύτητες! Για την επίτευξη αυτών φροντίζει ο ο 1.600άρης turbo κινητήρας των 150 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και των 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το σπριντ έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,3 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση το τιμόνι παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα επιβραδύνουν δυνατά το αμάξωμα των 1,5 τόνων.

Get it on Google Play Download on the App Store