O ζεν πρεμιέ των SUV με 20.600 ευρώ

Ο σχεδιασμός και η πρώτη εικόνα που λαμβάνει κανείς από ένα προϊόν, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην εμπορική του σταδιοδρομία. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο για να αποκτηθεί απαιτούνται πολλά χρήματα και είναι κάτι που θα πρέπει να καλύψει τον αγοραστή σε πάρα πολλούς επιμέρους τομείς.

Ειδικότερα στη δημοφιλή και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, ο σχεδιασμός αποτελεί για πολλούς βασικό κριτήριο επιλογής, πέρα από τις επιδόσεις, την οικονομία, τους χώρους κ.λπ. Στα κόμπακτ SUV, το μοντέλο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «ζεν πρεμιέ» χάρη στο καλαίσθητο και γοητευτικό ντιζάιν του που καίει καρδιές, είναι το VW T-Roc. Από την πρώτη του εμφάνιση έχει καταφέρει να συγκεντρώσει κολακευτικά σχέδια για τη μοντέρνα και πολύ ενδιαφέρουσα αισθητική του, από όποια πλευρά και να το δει κανείς. Παράλληλα, το μήκους 4.234 χιλιοστών αμάξωμά τοποθετείται μεταξύ του αμέσως μεγαλύτερου Tiguan και του μικρότερου T-Cross, προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία χώρων και ευελιξίας.

Κύρια εξωτερικά του γνωρίσματα αποτελούν η μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, τα λεπτά παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα, τα πιο χαμηλά τοποθετημένα φώτα ημέρας LED με τα ενσωματωμένα φλας και ο πλατύς αεραγωγός. Στο καπό και τα πλαϊνά ξεχωρίζουν τα έντονα νεύρα που τονίζουν τους ώμους και κάνουν το αυτοκίνητο να δείχνει πιο φαρδύ. Επίσης, τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά, οι ποδιές στους προφυλακτήρες και οι ράγες οροφής ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, ενώ το τελείωμα με την κλίση παραπέμπει στα τύπου κουπέ SUV. Το νεανικό του στιλ ενισχύουν ακόμα η διχρωμία του αμαξώματος και οροφής.

Κομψό και ευρύχωρο εσωτερικό

Όπως εξωτερικά, έτσι και στο εσωτερικό, το VW T-Roc κερδίζει τις εντυπώσεις με την σύγχρονη εικόνα του και το μινιμάλ σχεδιασμό που λειτουργεί προς όφελος και της εργονομίας. Οι χρωματιστές διακοσμητικές επενδύσεις στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις πόρτες τονίζουν τον ευχάριστο διάκοσμο μαζί με τα νίκελ σε διάφορα σημεία της καμπίνας. Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά πλαστικά διακρίνονται για την στιβαρή τους συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκουν ακόμα η πολύ καλή θέση οδήγησης, ενώ την πρακτικότητα ενισχύουν οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα και ποτήρια. Από πλευράς χώρων, στην καμπίνα του T-Roc θα φιλοξενηθούν άνετα τέσσερις ενήλικοι επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ 445 λίτρων.

Φουλ εξοπλισμένο με τιμή από 20.600 ευρώ

Από την αρχική έκδοση 1.0 TSI 110 PS Discover, το T-Roc είναι πλούσια εξοπλισμένο και δεν του λείπει απολύτως τίποτα, ενώ πωλείται στην τιμή των 20.600 ευρώ. Συγκεκριμένα διαθέτει 6 αερόσακους, συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, αισθητήρες φωτός και βροχής, διζωνικό κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 6,5 ιντσών και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Ευχάριστο στην οδήγηση

Ο γνωστός 1.0 TSI κινητήρας που κινεί την αρχική έκδοση, ταιριάζει κατάλληλα στο T-Roc, μιας και συνδυάζει σβέλτες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. 0 3κύλινδρος turbo των 110 ίππων και 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,8 δλ. και τελική ταχύτητα 185 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 6,1 λτ./100 χλμ. και 138 γρ./χλμ. CO2. Στην οδήγηση το T-Roc συνδυάζει με ισορροπημένο τρόπο την ευκολία στους χειρισμούς με την ασφαλή συμπεριφορά ανεξαρτήτως διαδρομής. Το στιβαρό του πλαίσιο και οι αναρτήσεις με την σφιχτή ρύθμιση καταφέρνουν και δεν αφήνουν το «ημίψηλο» αμάξωμά του να παρουσιάζει τάσεις πλεύσης ή έντονες κλίσεις. Επιπλέον, ο οδηγός λαμβάνει θετική αίσθηση από το τιμόνι και από τα αποτελεσματικά φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store