Ποιο από τα 16 Hyundai Bayon να αγοράσω;

Το Hyundai Bayon μπορεί να μετράει μερικούς μήνες εμπορικής πορείας στη χώρα μας, ωστόσο έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση του κοινού που βολιδοσκοπεί την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. Γεγονός που συμβάλλουν τα πολλά θετικά στοιχεία του, όπως και η γκάμα των κινητήρων και εκδόσεών του, που φτάνουν συνολικά τις δέκα έξι.

Από την πρώτη επαφή, το compact SUV Hyundai Bayon εντυπωσιάζει με το δυνατό σχεδιασμό του, την ποιοτική καμπίνα του και με τον πλούσιο εξοπλισμό σε κάθε προσφερόμενη έκδοση. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι κι οι after sales παροχές της Hyundai, όπως η 5ετής εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, τα 5 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας, τα 5 έτη δωρεάν ετήσιου τεχνικού ελέγχου και τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης για τη βαφή του αμαξώματος.

Ξεκινώντας με τους κινητήρες, το Bayon πωλείται αρχικά με έναν 1.200άρη ατμοσφαιρικής αναπνοής ισχύος 84 ίππων κι ακολουθεί ο πιο δυνατός turbo 1.000άρης των 100 κι 120 ίππων. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο και στις δυο εκδοχές του συνεργάζεται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο (iMT στα 48V Hybrid), ενώ διαθέσιμο είναι και το διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Αναλυτικότερα οι τιμές του ανά έκδοση διαμορφώνονται ως εξής (περιλαμβάνουν την έκπτωση των 500 ευρώ):

  • 1.2 MPi 84 hp: από 16.190 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 100 hp: από 17.590 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 100 hp 7DCT: από 19.890 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 100 hp iMT 48V Hybrid: από 19.390 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 100 hp 7DCT 48V Hybrid: από 20.390 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 120 hp iMT 48V Hybrid: από 20.090 ευρώ
  • 1.0 T-GDi 120 hp 7DCT 48V Hybrid: από 21.190 ευρώ

Εξοπλιστικά τώρα, η αρχική έκδοση Exclusive (με τους κινητήρες 1.2 λτ. 84 hp και 1.0 T-GDi) εφοδιάζεται με 6 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης εκτροπής και διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης οδικών σημάτων και αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων. Προσθέστε ακόμα το air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, συναγερμό, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, φώτα LED, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Ακολουθούν οι εκδόσεις Premium και Distinctive οι οποίες συνδυάζονται με όλους τους κινητήρες. Όσοι επιλέξουν την Premium απολαμβάνουν στάνταρ αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, μεταλλικά πεντάλ, κεντρικό υποβραχιόνιο, ατμοσφαιρικό φωτισμό, σκούρα κρύσταλλα, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Η πιο πλούσια Distinctive ενσωματώνει επιπλέον σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, πλήρη φώτα LED εμπρός και πίσω, ασύρματη φόρτιση κινητού, επιπλέον διακοσμητικά, ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών (με τον κινητήρα 1.0 T-GDi).

Δυναμικό σε όλα του!

Το Hyundai Bayon (προφέρεται Μπέϊ-ον) έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη φιλοσοφία «Sensuous Sportiness» της Hyundai και τραβάει το ενδιαφέρον με τη ξεχωριστή προσωπικότητά του. Στο αμάξωμα κυριαρχούν οι αιχμηρές γραμμές και οι ανάγλυφες επιφάνειες, από άκρη σε άκρη. Ένα ακόμα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του Hyundai Bayon είναι η καμπίνα του που εντυπωσιάζει με τη στιβαρή κατασκευή της και τους προσφερόμενους χώρους. Τα υλικά που την αποτελούν είναι γεροδεμένα, με αποτέλεσμα να αποτρέπουν την εμφάνιση τυχόν τριγμών. Τέλος, η άνεση είναι αυξημένη, αφού δίχως καμία παραχώρηση τέσσερα ενήλικα άτομα θα φιλοξενηθούν στην καμπίνα του Bayon, ενώ μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 411 λίτρων (334 λτ. στα 48V Hybrid).

Get it on Google Play Download on the App Store