Όλα σε ένα SUV νοικοκυρεμένα με 24.660 ευρώ

Ο αγοραστής ενός καινούργιου αυτοκινήτου έχει πλέον πολλές απαιτήσεις και ανάγκες, ενώ τα θέλει όλα σε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Για αυτό και τα μικρά SUV έχουν γίνει τόσο δημοφιλή, αφού προσφέρουν πολλά και πωλούνται σε προσιτές τιμές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα είναι ίδια, γιατί κάθε ένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Όσοι αναζητούν ένα πολύ κομψό σχεδιαστικά B-SUV, με μεγάλες ανέσεις και οικονομία σε κόστος καυσίμου, τότε το Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG είναι μια πρόταση που θα πρέπει να εξετάσουν. Πρόκειται για ένα «νοικοκυρεμένο» σε όλους τους τομείς αυτοκίνητο με έχει διττό χαρακτήρα, αφού κινείται άνετα στην πόλη λόγω κόμπακτ διαστάσεων (μήκος 4.227 χλστ.) και καλύπτει με μεγάλη ευκολία ταξίδια και τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας.

Με τιμή από 23.810 ευρώ

Το Captur 1.0 TCe 100 LPG κοστίζει 23.810 ευρώ στην αρχική έκδοση Equilibre, όμως η δεύτερη Equilibre Plus με 850 ευρώ παραπάνω συμφέρει περισσότερο, γιατί δεν λείπει τίποτα από τον εξοπλισμό της.

Εξοπλισμός Captur Equilibre Plus:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης
  • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αναγνώριση οδικών πινακίδων
  • Οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Προβολείς LED
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Κάρτα Renault Hands Free
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ζάντες αλουμινίου 17

Άνεση και χαμηλό κόστος καυσίμου

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Renault Captur είναι ο κινητήρας διπλού καυσίμου 1.0 TCe 100 LPG. Το κιτ υγραεριοκίνησης τοποθετείται από το εργοστάσιο και συμβάλλει κατά πολύ στην οικονομία των μετακινήσεων. Με τη χρήση του υγραερίου η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στα 8,5 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι με τιμή LPG κοντά στο 1 ευρώ το λίτρο στοιχίζει 8,5 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Συν του ότι με το LPG η απόδοση είναι υψηλότερη στους 100 ίππους, οι οποίοι επαρκούν χάρη και στο θετικό τράβηγμα του μοτέρ από τις χαμηλές στροφές. Πρόσθετα τα 40 λίτρα του ρεζερβουάρ LPG είναι αρκετά και αυξάνουν την αυτονομία σε συνδυασμό με τα 48 λίτρα της δεξαμενής βενζίνης. Όσον αφορά τις αναρτήσεις του λειτουργούν αποτελεσματικά, αφού κρατούν ξεκούραστους τους επιβάτες, εξασφαλίζουν ποιοτική κύλιση και περιορίζουν τις κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς LPG (PS/σ.α.λ.) 100/4.600-5.000
Ροπή LPG (Nm/σ.α.λ.) 170/2.000-3.500
Ισχύς Βενζίνη (PS/σ.α.λ.) 91/4.800-5.000
Ροπή Βενζίνη (Nm/σ.α.λ.) 160/2.100-3.750
0-100 χλμ./ώρα LPG/B (δλ.) 13,0/14,3
Τελική ταχύτητα LPG/B (χλμ./ώρα) 173/168
Κατανάλωση LPG/B (λτ./100 χλμ.)* 8,5/6,5
Εκπομπές CO2 LPG/B (γρ./χλμ.) 119/134
*Δοκιμής

Πολύ καλή ποιότητα και ευρυχωρία

Τίποτα δεν λείπει από το εσωτερικό του Renault Captur, το οποίο είναι σε θέση να καλύψει πλήρως και σε όλους τους τομείς τους αγοραστές. Καταρχήν είναι μοντέρνο σχεδιαστικά και με ποιότητα που παραπέμπει σε ανώτερης κατηγορίας SUV. Στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις εμπρός πόρτες έχει γίνει χρήση μαλακών πλαστικών, ενώ προσεγμένη είναι η συναρμογή και το φινίρισμα. Το Captur είναι παράλληλα από τα πιο «large» σε χώρους αυτοκίνητα της κατηγορίας του και το συρόμενο πίσω κάθισμα απογειώνει την πρακτικότητα. Στο πίσω μέρος του εσωτερικού υπάρχει πολύς αέρας για τα πόδια, το κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος για να κάτσουν μέχρι και τρία άτομα χωρίς να στρυμωχτούν. Όσο για τις αποσκευές, τα 422 λίτρα είναι πολλά και αυξάνονται στα 536 λίτρα με τη μετακίνηση του πίσω καθίσματος προς τα εμπρός.

Get it on Google Play Download on the App Store