Όλα τα λεφτά είναι το νέο Kia XCeed με 24.690 ευρώ

Η Kia ανανέωσε το επιτυχημένο μικρομεσαίο Crossover μοντέλο της XCeed σε πολλά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της σχεδίασης, του βελτιωμένου εσωτερικού και της προσθήκης νέας έκδοσης GT-line. Παρόλη όμως την αναβάθμιση το XCeed διατήρησε τις ανταγωνιστικές του τιμές, οι οποίες ξεκινούν από τις 24.690 ευρώ στο πληρέστατο 1.5 T-GDi 160 PS LX Premium iMT 48V Hybrid. Το νέο XCeed θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο και θα συνοδεύεται με την εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών, 150.000 χλμ., συν 5 χρόνια δωρεάν service.

Το νέο XCeed απέκτησε εξωτερικά ακόμα πιο δυναμική εικόνα, ξεχωρίζοντας αμέσως στο εμπρός άκρο του από τους νέους προβολείς LED, την επανασχεδιασμένη μάσκα, προφυλακτήρα και τους αεραγωγούς στα πλαϊνά, που οδηγούν ομαλά τον αέρα γύρω από τους τροχούς του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος, οι στοχευμένες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ένα νέο διαχύτη με μια γυαλιστερή ποδιά και μια διακριτική σχεδίαση «εξάτμισης» που εξασφαλίζουν μια ανανεωμένη σπορ εμφάνιση σε όλη τη γκάμα του XCeed. Νέου σχεδιασμού είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα του νέου Kia XCeed είναι ελαφρώς προσανατολισμένη προς τον οδηγό. Με πιο ψηλά τοποθετημένα καθίσματα και αυξημένη απόσταση από το έδαφος (184 χλστ. με τροχούς 18 ιντσών) σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback, το XCeed επιτρέπει καλύτερη θέαση του δρόμου μπροστά. Νέα γραφικά ενσωματώνει ο παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων Supervision των 12,3 ιντσών (στάνταρ στο GT-line), ενώ ένα γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο του επιλογέα ταχυτήτων και ένας νέος εσωτερικός καθρέφτης με λεπτό πλαίσιο βελτιώνει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα. Η καμπίνα του XCeed διαθέτει ιδιαίτερα προσεγμένα υλικά απαλής αφής, τμήματα με ραφές στο ταμπλό και όμορφα διακοσμητικά. Με συνολικό μήκος 4.395 χλστ., το νέο Kia XCeed παρέχει άνετους χώρους για όλους τους επιβάτες και πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 426 λίτρα.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, στο XCeed LX Premium ανήκουν τα εξής: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή φώτων, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, προφίλ οδήγησης, Full LED φώτα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Στα πολύ θετικά γνωρίσματα του XCeed ανήκει και ο 4κύλινδρος turbo κινητήρας των 1.5 λτ., με απόδοση 160 ίππους και 253 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid, που συμβάλλει στο να εκκινεί τον κινητήρα πιο άμεσα και ομαλά και να προσφέρει επιπλέον ροπή. Το μηχανικό αυτό σύνολο εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 134 γρ./χλμ.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου XCeed εξελίχθηκαν από τις ευρωπαϊκές ομάδες των μηχανικών της Kia για πολυ καλά επίπεδα άνεσης και κράτημα σε όλες τις συνθήκες. Παρά το αυξημένο ύψος του, το νέο XCeed έχει σχεδιαστεί για να είναι απολαυστικό στην οδήγηση, λόγω και της κατάλληλης ρύθμισης των ανεξάρτητων αναρτήσεων. Πρόσθετα, το σύστημα Drive Mode Select ενσωματώνει τα προγράμματα κίνησης «Eco», «Normal» και «Sport», όπου αναλόγως αλλάζουν το βάρος του τιμονιού, την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού και τις αλλαγές ταχυτήτων στα μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο.

Σημείωση: Στις φωτογραφίες είναι το XCeed PHEV.

Get it on Google Play Download on the App Store