Όλα τα λεφτά το Kia Stonic 1.0T GT-Line

H Kia διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα από SUV και Crossover μοντέλα, τα οποία είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη των αγοραστών. Το μικρότερο όλων, το Stonic έχει διαγράψει μια λαμπρή εμπορική σταδιοδρομία και στην Ελλάδα, αφού καταφέρνει και συνδυάζει πολλά χαρίσματα σε ένα πολύ ελκυστικό σχεδιαστικά αμάξωμα. Ειδικά στην κορυφαία έκδοση GT-Line παρουσιάζει ακόμα πιο σπορτίφ αισθητική, συνδυασμένη με υπερπλήρη εξοπλισμό και όλα αυτά σε ανταγωνιστική τιμή και με πληθώρα παροχών (7 χρόνια εγγύηση και 5 έτη δωρεάν service).

Πλούσια εξοπλισμένο στην τιμή των 22.840 ευρώ

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του Kia Stonic GT-Line δεν του λείπει απολύτως τίποτα, συν του ότι έχει αρκετές ξεχωριστές λεπτομέρειες, όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Μεταξύ άλλων διαθέτει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Αισθητήρες φώτων
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Ζάντες αλουμινίου
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά εξωτερικά

Το Kia Stonic GT-Line φέρει αρκετές εξωτερικές αλλαγές σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, που του χαρίζουν ακόμα πιο πολύ δυναμισμό αλλά με κομψό τρόπο. Μπροστά διακρίνονται οι 3 αεραγωγοί κάτω από τη μάσκα με το μαύρο πλαίσιο, ο μεγάλος αεραγωγός χαμηλά και η χρωμιωμένη ποδιά με τους ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης. Τα Full LED φώτα, ο χρωμιωμένος διαχύτης πίσω και οι δύο διακοσμητικές νίκελ απολήξεις της εξάτμισης ολοκληρώνουν τη σπορτίφ εικόνα, μαζί με τις ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών με ελαστικά 205/55.

Σπορτίφ τόνοι και στο εσωτερικό

Ο θάλαμος των επιβατών του Kia Stonic GT-Line ξεχωρίζει αμέσως από τις διαφορετικές επενδύσεις με υφή ανθρακονήματος στο ταμπλό, το σπορ τιμόνι με το λογότυπο GT-Line, τα καθίσματα με το συνθετικό δέρμα και ύφασμα και τα μεταλλικά πεντάλ. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ενώ το καντράν με τα αναλογικά όργανα και την LED οθόνη 4,2 ιντσών στο κέντρο είναι πλήρες σε ενδείξεις και καλαίσθητο. Από πλευράς κατασκευής, τα σκληρά πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι συμπαγή και γεροδεμένα. Παρότι κόμπακτ σε διαστάσεις (μήκος 4.140 χιλιοστά), το Stonic θα φιλοξενήσει άνετα τέσσερις ενήλικες, ενώ σε εξίσου καλά επίπεδα είναι και ο χώρος αποσκευών των 352 λίτρων με τις θήκες κάτω από το δάπεδο.

Άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση

Ο οδηγός του Kia Stonic GT-Line θα εκτιμήσει αμέσως τη φιλικότητα στους χειρισμούς και την ευελιξία στους αστικούς δρόμους. Η ρύθμιση των αναρτήσεων είναι όσο σφιχτή χρειάζεται για να προσφέρει πολύ καλό κράτημα, μαζί με αποτελεσματική απόσβεση των διαφόρων ανωμαλιών των δρόμων χωρίς να «κοπανάει». Το μικρό SUV της Kia στρίβει προβλεπόμενα, διαθέτει ακριβές τιμόνι και είναι ευθύβολο στις ευθείες, κάνοντας άνετα ταξίδια. Σε αυτό συμβάλλει και ο ταιριαστός 1.000άρης turbo κινητήρας των 100 ίππων και 172 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο ξεχωρίζει αμέσως για την ιδιαίτερα πολιτισμένη του λειτουργία, αφού οι όποιοι ενοχλητικοί θόρυβοι οι κραδασμοί απουσιάζουν εντελώς. Παράλληλα ο 1.0 T-GDi δίνει την αίσθηση ότι έχει περισσότερη δύναμη και εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις με λογική κατανάλωση, κοντά στα 7 λτ./100 χλμ. σε μεικτή χρήση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 998
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 100/4.500-6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 172/1.500-4.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,7
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 183
Κατανάλωση* (λτ./100 χλμ.) 7,3
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 122
Βάρος (κιλά) 1.195
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store