Ποιο είναι το φθηνότερο μικρό SUV στην Ελλάδα;

Η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων κατακλύζεται από πληθώρα μοντέλων για κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο, από προσιτά μοντέλα έως άπιαστα όνειρα. Μεταξύ των πρώτων επιλογών στις λίστες αναζήτησης των αγοραστών, είναι τα SUV, τα οποία και αυτά με την σειρά τους είναι πάρα πολλά.

Δείτε ακόμα: Nissan Juke 1.0 DIG-T 117 PS Vs VW T-Roc 1.0 TSI 115 PS

Στη βάση των SUV συναντάμε τα μικρά SUV, όπου υπάρχουν πολλές προτάσεις σε κινητήρες, εταιρείες και φυσικά σε τιμές. Ποιο όμως από όλα τα B-SUV που πωλούνται στην Ελλάδα έχει την πιο χαμηλή τιμή; Η απάντηση είναι το Kia Stonic 1.2 λτ. 84 hp LX Inmotion, στην πολύ συμφέρουσα και προσιτή τιμή των 13.890 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Skoda Kamiq ή Karoq με 19.900 ευρώ;

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι κ.λπ. Ακόμα πιο συμφέρουσα είναι η δεύτερη εξοπλιστική έκδοση EX Optimum στα 14.790 ευρώ, με επιπλέον εργοστασιακούς αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, ζάντες αλουμινίου, φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες και κάμερα οπισθοπορείας.

Δείτε ακόμα: Ποιο Nissan Qashqai να αγοράσω; Βενζίνη ή diesel;

Όσον αφορά τον κινητήρα, ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.248 κ.εκ. αποδίδει 84 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 122 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 5άρι μηχανικό κιβώτιο προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 δλ., τελική ταχύτητα 165 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 132 γρ./χλμ. (WLTP).

Πρόσθετη αξία δίνει με την σειρά της και η εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών/150.000 χλμ.. Επιπλέον, το Stonic ξεχωρίζει για τον πολύ μοντέρνο του σχεδιασμό, τους άνετους χώρους για 4 επιβάτες, την ευκολία στην οδήγηση και την ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Δείτε ακόμα: Συγκριτικό: VW T-Cross Vs Hyundai Kona

Get it on Google Play Download on the App Store