Ποιο SUV είναι Best Value for Money;

«Ποιο SUV ν’ αγοράσω;» Μια ερώτηση που καλούμαστε να απαντήσουμε σχεδόν καθημερινά, αφού μια πολύ μεγάλη μερίδα των αγοραστών έχει στραφεί στη δημοφιλή αυτή κατηγορία. Οι προτάσεις είναι πάρα πολλές και εύλογα μπορεί εύκολα κανείς να μπερδευτεί, ακόμα και αν έχει καταλήξει σε δυο-τρία μοντέλα.

Δείτε ακόμα: SUV με μεγαλύτερο και μικρότερο πορτ μπαγκάζ

Η αγορά προσφέρει πολλά και αξιόλογα SUV, με αυτά της μικρής κατηγορίας και της μικρομεσαίας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων. Ειδικά τα C-SUV προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, αφού είναι πρακτικά, διατίθενται σε προσιτές -ως επί το πλείστων- τιμές, είναι φουλ εξοπλισμένα και με αποδοτικούς κινητήρες. Ποιο είναι όμως το μικρομεσαίο SUV που προσφέρει ότι αναζητήσει κανείς και πωλείται σε πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές;

Η απάντηση είναι το Renault Kajdar με τον 1.300άρη turbo κινητήρα των 140 ίππων. Στην αρχική εξοπλιστική έκδοση Authentic πωλείται στην πολύ χαμηλή τιμή (για τα δεδομένα της κατηγορίας) των 19.360 ευρώ με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες,  air condition, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7 ιντσών και ράδιο CD MP3. Η δεύτερη έκδοση Sport Edition είναι αυτή που συμφέρει περισσότερο, ενώ στην τιμή των 21.420 ευρώ διαθέτει επιπλέον τα εξής: κάρτα Renault «Hands Free», διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, GPS, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Νέο SUV με 13.580 ευρώ και 445 λτ. πορτ μπαγκάζ

Ο 1.3 λτ. TCe κινητήρας με ισχύ 140 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 240 Nm στις 1.600 σ.α.λ. εντυπωσιάζει αρχικά με την ομαλότητα στη λειτουργία του. Επίσης, διακρίνεται για το τράβηγμά του από τις πολύ χαμηλές στροφές, αφού δεν κομπιάζει να ωθήσει το αυτοκίνητο ακόμα και από τις 1.200 σ.α.λ. Παράλληλα προσφέρει σβέλτες επιδόσεις στο αμάξωμα των 1.333 κιλών (0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ.), σε συνδυασμό με 5,7 λτ./100 χλμ. κατανάλωση και 130 γρ./χλμ. CO2 (εργοστασιακές μετρήσεις).

Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα ανήκουν και οι χώροι. Πέντε επιβάτες βολεύονται άνετα τόσο σε πλάτος, όσο και σε χώρο ποδιών/κεφαλιού, ενώ αναλόγως μεγάλο είναι και το πορτμπαγκάζ, με τα 527 λίτρα. Στον τομέα της ποιότητας, το Kadjar είναι προσεγμένο τόσο σε επίπεδο υλικών (παχύ αφρώδες υλικό σε όλο το ταμπλό), όσο και σε συναρμογή και φινίρισμα.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να διαβάσετε εδώ στη δοκιμή του.

Get it on Google Play Download on the App Store