Renault Captur LPG για κατανάλωση 8€/100 χλμ.!

Καινούργια SUV και ειδικά από τη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρών, υπάρχουν πολλά. Ωστόσο, ανάμεσα από αυτά υπάρχουν εκείνα που ξεχωρίζουν γιατί προσφέρουν το κάτι παραπάνω, όπως είναι το Renault Captur με το εργοστασιακό κιτ υγραερίου. Μια ιδανική λύση που συνδυάζει όλα τα χαρίσματα του γαλλικού κόμπακτ SUV, συν τη μεγάλη οικονομία που παρέχει το υγραέριο στο κόστος των μετακινήσεων.

Πιο αναλυτικά, ο 3κύλινδρος turbo 1.000άρης TCe με κατανάλωση δοκιμής στα 8,5 λτ./100 χλμ. και τρέχουσα μέση πανελλαδική τιμή του LPG στα 0,983€/λτ., «καίει» κάτι παραπάνω από μόλις 8€/100 χλμ.! Επιπλέον, το μηχανικό αυτό σύνολο με την ισχύ των 100 ίππων και 170 Nm ροπής (με το LPG) εμφανίζει θετικό τράβηγμα και παρουσιάζει ραφιναρισμένη λειτουργία, επιταχύνοντας στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,0 δλ. και φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 173 χλμ./ώρα. Το ρεζερβουάρ LPG χωράει 45 λίτρα, τα οποία γεμίζουν τώρα με λιγότερα από 45 ευρώ, ενώ υπάρχουν και 48 λτ. για τη βενζίνη. Η εναλλαγή από το ένα καύσιμο στο άλλο γίνεται είτε αυτόματα (όταν αδειάσει ένα από τα δύο ρεζερβουάρ) ή χειροκίνητα με το πάτημα του διακόπτη LPG. Με τη βενζίνη πέφτει ελαφρώς η απόδοση στους 91 ίππους και 160 Nm, με πραγματική κατανάλωση 6,5 λτ./100 χλμ. (14€/100 χλμ. με μέση τιμή βενζίνης στα 2,102€/λτ.).

Το Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG διατηρεί τα οδηγικά στοιχεία που το έχουν κάνει αγαπητό στο κοινό. Δηλαδή είναι ήσυχο, άνετο και προσφέρει ξεκούραστες διαδρομές. Στα συν βάλτε και τα 210 χλστ. απόστασης από το έδαφος που δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να κινηθεί πιο εύκολα και σε κακοτράχαλα περάσματα εκτός της ασφάλτου.

Όσον αφορά την τιμή του, αυτή ξεκινά στην έκδοση Equilibre από 22.010 ευρώ. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση οδικών πινακίδων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, και προβολείς LED. Η επόμενη Equilibre Plus με 850 ευρώ παραπάνω (22.860 ευρώ), ενσωματώνει επιπλέον πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο κλιματισμό, αισθητήρες φωτός και βροχής και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Σχετικά με το εσωτερικό του Captur LPG, έχουμε να κάνουμε με μια ευρύχωρη και καλοκατασκευασμένη καμπίνα, με μαλακά υλικά στο ταμπλό, στην κονσόλα και στις εμπρός πόρτες. Επίσης, παρέχει πολύ καλούς χώρους επιβατών και αποσκευών, με το πορτ μπαγκάζ να κυμαίνεται μεταξύ 422 έως 536 λίτρων, ανάλογα με τη θέση του πίσω συρόμενου κατά 16 εκατοστά καθίσματος.

Get it on Google Play Download on the App Store