Σε απίστευτα χαμηλή τιμή το νέο Suzuki S-Cross

Για να αγοράσει κανείς σήμερα ένα καινούργιο μικρομεσαίο SUV θα «ξηλωθεί» αρκετά χρήματα, αφού θα πρέπει να πρέπει να ξεπεράσει τις 25.000 ευρώ. Πλέον το ποσό των 20.000 ευρώ φτάνει μόνο για κάποια μικρά SUV, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γίνουν ορισμένες παραχωρήσεις σε χώρους, συγκριτικά με ένα μεγαλύτερο όχημα.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί το νέο S-Cross, καθώς η Suzuki κατάφερε να συγκρατήσει χαμηλά τις τιμές του και δεν τις «εκτόξευσε», όπως έχει γίνει σε πάρα πολλά νέα μοντέλα. Σύμφωνα με το νέο τιμοκατάλογο που ισχύει από τις 21 Ιανουαρίου, η τιμή εκκίνησης παρέμεινε στο πολύ συμφέρον ποσό των 20.670 ευρώ, συνοδευόμενο με ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη έκδοση GL διαθέτει 7 αερόσακους, συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος, προειδοποίησης και αποφυγής αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση οδικών πινακίδων, adaptive cruise control, προβολείς LED, οθόνη 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Ακόμα και το S-Cross GL+ στις 22.870 ευρώ παραμένει πολύ συμφέρον και προσιτό. Επιπλέον του GL εξοπλίζεται με αναγνώριση τυφλού σημείου, υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αισθητήρες φώτων και βροχής, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, φώτα ομίχλης εμπρός κ.λπ. Άκρως ανταγωνιστική τιμή έχουν το αυτόματο 6τάχυτο και το 4κίνητο, καθώς κοστίζουν από 24.870 ευρώ και 25.670 ευρώ αντίστοιχα, στην πλούσια έκδοση GL+.

Σε κάθε περίπτωση την κίνηση του νέου ιαπωνικού C-SUV αναλαμβάνει ο 1.400άρης turbo Boosterjet, συνδυασμένος με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής, προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ., τελική ταχύτητα 195 χλμ./ώρα, μεικτή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. (το 2WD 6MT).

Εκτός από τις δελεαστικές του τιμές, το νέο S-Cross ξεχωρίζει αρχικά και για τον πιο μοντέρνο εξωτερικό του σχεδιασμό. Το εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος των 4,3 μ. μήκους ανασχεδιάστηκαν πλήρως και χαρίζουν στο αυτοκίνητο περισσότερο δυναμισμό. Βελτιωμένο παρουσιάζεται και το εσωτερικό σε ποιότητα, ενώ η 9 ιντσών οθόνη του infotainment, μαζί με τις δερμάτινες επενδύσεις (στην έκδοση GLX) προσθέτουν περισσότερη πολυτέλεια. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκουν ακόμα οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες και το πορτ μπαγκάζ των 430 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store