Σε τιμή Black Friday το Kia XCeed 1.5T 160 PS Hybrid

Το Kia XCeed ανανεώθηκε πρόσφατα, ενώ εδώ και λίγο καιρό έχει λανσαριστεί στην Ελλάδα, με μια ευρεία γκάμας κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου και Plug-in Hybrid. Στη βάση τοποθετείται το εξαιρετικά συμφέρον και πληρέστατο σε όλα τα επίπεδα μοντέλο 1.5 T-GDi 160 PS LX Premium iMT 48V Hybrid, στην άκρως ανταγωνιστική τιμή των 24.690 ευρώ.

Ποσό το οποίο με τα τωρινά δεδομένα θεωρείται χαμηλό, από τη στιγμή που πρόκειται για μικρομεσαίο Crossover αυτοκίνητο με 160 άλογα, εφοδιασμένο με υβριδική τεχνολογία και πλήρη στάνταρ εξοπλισμό. Συν του ότι ο αγοραστής επωφελείται από τα 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή εργοστασιακή (και μεταβιβάσιμη) εγγύηση της Kia.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό διαθέτει τα εξής: 6 αερόσακους, τα συστήματα έκτακτης πέδησης, αποφυγής παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας και διατήρησης οχήματος στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας, αυτόματη εναλλαγή φώτων από την υψηλή στην μεσαία σκάλα, οθόνη αφής 8 ιντσών, Full LED φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω, φώτα ομίχλης LED και έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης. Στάνταρ είναι ακόμα αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, εργοστασιακοί αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport) και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Σημείο αναφοράς αποτελεί και ο 4κύλινδρος 1.500άρης Turbo κινητήρας, με απόδοση 160 ίππων και 253 Nm ροπής από τις 1.500 σ.α.λ. Το 48V Hybrid σύστημα εξασφαλίζει προστιθέμενη ροπή κατά την επιτάχυνση, αντλώντας ενέργεια από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία. Επιπλέον, το μηχανικό 6άρι κιβώτιο iΜΤ με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη απομπλέκεται από τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ρολάρει, εξοικονομώντας καύσιμο. Το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει ακόμα ραφιναρισμένη λειτουργία και εξασφαλίζει γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ.), χαμηλή κατανάλωση (5,9-6,4 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (134-146 γρ./χλμ.). Σε συνδυασμό με την πολύ καλή οδική συμπεριφορά που εξασφαλίζουν οι σχετικά σφιχτές ανεξάρτητες αναρτήσεις, το XCeed είναι σε θέση να κινηθεί με άνεση, ευχάριστα και με ασφάλεια σε κάθε δρόμο.

Το ανανεωμένο XCeed με τις αλλαγές στο αμάξωμα εμφανίζεται ακόμα πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά, ενώ για πρώτη φορά απέκτησε πιο σπορ έκδοση GT-line με περισσότερο δυναμική εμφάνιση (από 28.590 ευρώ). Βελτιώσεις έγιναν και στο -ούτως ή άλλως- πολύ καλό εσωτερικό του με την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Τα μαλακά υλικά στο ταμπλό και στις πόρτες, η στιβαρή συναρμογή και τα νίκελ ένθετα συνθέτουν μια καμπίνα με πολυτελείς νότες. Παράλληλα, οι όλοι οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς χώρους, ενώ ικανοποιητικό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων (426 λτ. το χωρίς το 48V Hybrid).

Σημείωση: Το εικονιζόμενο XCeed είναι το PHEV.

Get it on Google Play Download on the App Store