Skoda Kamiq: To Simply Clever SUV!

Το Skoda Kamiq δημιουργήθηκε για να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη. Από την καθημερινότητά τους στις διαδρομές ρουτίνας, έως μακρινά ταξίδια στο ευρύχωρο εσωτερικό του, το Kamiq είναι ένα ιδανικό SUV κατάλληλο για όλες τις ανάγκες. Εξοπλισμένο με άφθονες τεχνολογίες, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, με νέας γενιάς infotainment και turbo κινητήρες βενζίνης και φυσικού αερίου, το Kamiq είναι ο ορισμός του Simply Clever SUV!

Στιλάτος και δυναμικός σχεδιασμός

Το Skoda Kamiq των 4.241 χλστ. μήκους ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά εξωτερικά, συνδυάζοντας το τέλειο μείγμα στιβαρότητας και δυναμικών γραμμών της Skoda, με την σκληροτράχηλη εμφάνιση που απαιτείται σε ένα SUV. Στο εμπρός τμήμα του ξεχωρίζουν η πλατιά μάσκα σε συνδυασμό με τους διαιρούμενους προβολείς και τα λεπτά φώτα ημέρας LED. Στα πλαϊνά κυριαρχούν τα μεγάλα παράθυρα και τα έντονα νεύρα, ενώ πίσω φιγουράρει το λογότυπο SKODA και τα φωτιστικά σώματα με τις έντονες γωνίες. Παράλληλα, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος προσφέρει καλύτερη περιμετρική ορατότητα και διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το Kamiq.

Ευρύχωρο εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα

Αντίστοιχης σχεδιαστικής φιλοσοφίας με το αμάξωμα, είναι και το εσωτερικό του Skoda Kamiq. Στην εσοχή που υπάρχει στο κέντρο έχει τοποθετηθεί η εύχρηστη και με σύγχρονα γραφικά οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων (προαιρετικά διατίθενται 9,2 ιντσών). Την τεχνολογία ενισχύει και το Virtual Cockpit με τη μοντέρνα και προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη 10,25 ιντσών. Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δώσει η Skoda και στην ποιότητα του εσωτερικού. Ολόκληρο το πάνω μέρος του ταμπλό και των εμπρός θυρών είναι κατασκευασμένα από μαλακό υλικό, ενώ το φινίρισμα είναι προσεγμένο όπως και η συναρμογή. Στα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα του Kamiq ανήκει και η ευρυχωρία του εσωτερικού του. Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους άφθονο αέρα για τα πόδια και το κεφάλι, ενώ μεγάλο και πλήρως εκμεταλλεύσιμο είναι το πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων. Το Simply Clever Skoda Kamiq διαθέτει και πολλές πρακτικές θήκες, όπως είναι ο χώρος φύλαξης ομπρέλας στην πόρτα του οδηγού και οι διάφορες θέσεις στο εσωτερικό για μικροαντικείμενα, ποτήρια και μπουκάλια.

Κινητήρες βενζίνης TSI και φυσικού αερίου G-TEC

Η γκάμα κινητήρων του Skoda Kamiq περιλαμβάνει τους βενζίνης 1.0 TSI 110 PS και 1.5 TSI 150 ίππων, καθώς και ένα μηχανικό σύνολο φυσικού αερίου 1.0 G-TEC 90 ίππων με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Ανάλογα με την επιλογή του κινητήρα, διατίθεται χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 7τάχυτο DSG. Από τον αρχικό κινητήρα 1.0 TSI των 110 ίππων και 200 Nm ροπής, το Kamiq επιτυγχάνει δυναμικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ.), με χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2 (5,5 λτ./100 χλμ. και 125 γρ./χλμ. αντίστοιχα). Ισχυρότερο όλων είναι το 1.5 TSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής, με στάνταρ το DSG7. Επιταχύνει γοργά στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δλ., καταναλώνει 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 135 γρ./χλμ. CO2. Χαμηλότερο κόστος σε καύσιμο προσφέρει το Kamiq G-TEC, όπου με κατανάλωση 3,6 kg/100 CNG, το τρέχον κόστος είναι μόλις 4€/100 χλμ. (με τιμή CNG 1,1€/kg).

Άνετο και σίγουρο στην οδήγηση

Από ένα SUV πολλαπλών δραστηριοτήτων όπως είναι το Skoda Kamiq, ο οδηγός αναζητά ένα ιδανικό συνδυασμό άνεσης και κρατήματος, ανεξαρτήτως διαδρομής. Βασισμένο στη γνωστή, στιβαρή και ελαφριά πλατφόρμα MQB-A0 του ομίλου VW, το Kamiq με τις κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις κρατάει ξεκούραστους τους επιβάτες, ενώ ταυτόχρονα κινείται με σιγουριά, ακόμα και σε γρήγορες ταχύτητες. Πρόσθετα, μέσω της επιλογής προφίλ οδήγησης (Driving Mode Select), που ενεργοποιείται από ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, προσφέρονται τα προγράμματα Eco, Normal, Sport και Individual. Σύμμαχοι του οδηγού που ενισχύουν την ασφάλεια στο δρόμο είναι τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης και διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας. Επιπλέον διατίθενται τα συστήματα ανίχνευσης άλλων οχημάτων στις τυφλές γωνίες, το Adaptive Cruise Control και υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας.

Πλήρης εξοπλισμός από την πρώτη έκδοση

Μαζί με όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα του Skoda Kamiq, προστίθεται και ένα ακόμα πάρα πολύ βασικό. Αυτό της πολύ ανταγωνιστικής τιμής των 21.750 ευρώ (ή από 179€/μήνα), που στοιχίζει η πρώτη και πληρέστατη έκδοση 1.0 TSI 110 PS Ambition, με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους  Σύστημα αυτόνομης πέδησης Σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας  Infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών  Κάμερα οπισθοπορείας Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων  Drive Mode Select  Διζωνικό κλιματισμό Όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις  Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Στο επόμενο επίπεδο εξοπλισμού Style προστίθενται: Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, πίσω φώτα Top LED με δυναμικά φλας, διαφορετικές επενδύσεις, εκκίνηση χωρίς κλειδί και σκούρα πίσω τζάμια.

Get it on Google Play Download on the App Store