Σταθερά μειωμένες τιμές για το Nissan Qashqai

H Nissan μείωσε αρκετά τις τιμές του Qashqai σε όλες τις εκδόσεις, με ποσά που φτάνουν έως τις 3.200 ευρώ. Παράλληλα, πολύ σημαντικό είναι το επιπλέον όφελος από τη δέσμευση τιμής που συνοδεύει την αγορά του Qashqai, κάτι που σημαίνει ότι όποιος το παραγγείλει δεν θα πληρώσει παραπάνω λεφτά μέχρι να το παραλάβει.

Σε τιμές από 27.490 ευρώ

Για τα νέα δεδομένα τιμών της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV, το ποσό των 27.490 ευρώ που ξεκινά το Qashqai είναι χαμηλό. Σε αυτά τα χρήματα προσφέρεται η έκδοση 1.3 DiG-T 140 PS Elite και θα καλύψει όσους θέλουν ένα σύγχρονο, ασφαλές και άνετο SUV με αποδοτικό κινητήρα. Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Προειδοποίηση τυφλού σημείου
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Προειδοποίηση κάθετης κίνησης αντικειμένου ή οχήματος κατά την οπισθοπορεία
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Αισθητήρας φωτός
  • Φώτα BI-LED
  • Υποβοήθηση υψηλής δέσμης προβολέων
  • Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Μηχανικός κλιματισμός
  • Ηχοσύστημα

Όσοι θέλουν επιπλέον εξοπλισμό, όπως είναι infotainment με οθόνη 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, αισθητήρα βροχής, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες και διάφορα ακόμα αξεσουάρ, θα πάνε στην επόμενη έκδοση Premium. Με τον κινητήρα 1.3 DiG-T 140 PS η τιμή είναι και πάλι ανταγωνιστική, στις 29.990 ευρώ. Συμφέρον για τα δεδομένα της κατηγορίας είναι το Qashqai με τον πιο δυνατό κινητήρα 1.3 DiG-T 158 PS, ο οποίος συνδυάζεται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Χ-Tronic. Με το επίπεδο εξοπλισμού Premium το κόστος αγοράς ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

Δυνατοί οι κινητήρες των 1.3 λτ.

Τα turbo τετρακύλινδρα μηχανικά σύνολα 1.3 DIG-T συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα 12V και ξεχωρίζουν αμέσως για τα πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Με τους 130 ίππους το τράβηγμα είναι καλό από το σημείο που αποδίδεται η ροπή και άνω, είναι γεμάτο στο μεσαίο φάσμα και έχει δύναμη μέχρι τις πιο υψηλές. Επίσης, η μακριά 6η ταχύτητα κρατά χαμηλά τις στροφές του κινητήρα στο ταξίδι (130 χλμ./ώρα με σχεδόν 2.700 σ.α.λ.), χωρίς όμως να ξεμένει από δύναμη. Σίγουρα ο ισχυρότερος 1.3 DIG-T των 158 ίππων είναι πιο αποδοτικός, με καλύτερη ελαστικότητα, χαμηλότερη κατανάλωση και ταχύτερες επιδόσεις. Δεν είναι μόνο η περισσότερη δύναμη που κάνει τη διαφορά, αλλά και το εξαιρετικό αυτόματο CVT κιβώτιο X-Tronic. Δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση άλλα CVT με τα κουσούρια τους (βουητό, πατινάρισμα κ.λπ.), αλλά περισσότερο μοιάζει με διπλού συμπλέκτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.332 1.332
Ταχύτητες 6 X-Tronic
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 140/5.500 158/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 240/1.650 270/1.800
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,2 9,2
Τελική (χλμ./ώρα) 196 199
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)* 9,8 7,9
CO2 (γρ./χλμ.) 143 141
*Δοκιμής
Πολυτέλεια, ανέσεις και σιγουριά στο δρόμο

Στους υπόλοιπους τομείς, το νέο Nissan Qashqai προσφέρει όλα όσα θέλει ο εν δυνάμει αγοραστής ενός μικρομεσαίου SUV. Το εσωτερικό του είναι πιο πολυτελές και η συνολική του κατασκευή είναι γεροδεμένη, με μαλακό υλικό να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και των επενδύσεων των εμπρός θυρών. Ο οδηγός βολεύεται γρήγορα και εξοικειώνεται εύκολα με τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων χειριστηρίων, μαζί με το απλό μενού της κεντρικής οθόνης των 8 ιντσών. Όσον αφορά τους χώρους, τέσσερις επιβάτες θα κάτσουν πολύ άνετα, με έναν ακόμα στη μέση να μη νιώθει στριμώχνεται. Αποσκευές θα χωρέσουν πολλές, αφού υπάρχουν 504 διαθέσιμα λίτρα.

Στην οδήγηση το Qashqai αφήνει αμέσως πολύ καλές εντυπώσεις, αφού είναι άνετο και στιβαρό. Αυτό είναι αποτέλεσμα της νέας πλατφόρμας CMF-C, της αυξημένης ακαμψίας και των κατάλληλα ρυθμισμένων αναρτήσεων με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Παρά τον οικογενειακό του προσανατολισμό, το Qashqai δεν θα αρνηθεί στο «στρίψιμο» και θα εκτελέσει με ασφάλεια και ομαλότητα τις ορέξεις ενός πιο σβέλτου οδηγού. Όσο για τις ευθείες των εθνικών οδών, το αμάξωμά του είναι ευθύβολο και καλύπτει μακρινές αποστάσεις με ασφάλεια, κρατώντας ξεκούραστους τους επιβάτες του.

Get it on Google Play Download on the App Store