Νέο στιλάτο και πρακτικό SUV από 16.700 ευρώ!

Αυξάνονται και πληθύνονται οι επιλογές των compact SUV αυτοκινήτων, προς όφελος του καταναλωτικού κοινού. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν από ένα μοντέλο σε κάθε κατηγορία σε μια προσπάθεια αύξησης του αγοραστικού τους μεριδίου.

Μια τέτοια αξιόλογη περίπτωση είναι το νέο Opel Crossland (το «Χ» αποτελεί παρελθόν από την ονομασία), το οποίο διαθέτει πολύ ελκυστική εμφάνιση, άφθονους χώρους επιβατών και ευρεία κινητήρια «παλέτα», τόσο βενζίνης, όσο και πετρελαίου. Η γκάμα ξεκινάει με τον 1.2 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 83 ίππων, με τιμή εκκίνησης από 16.700 ευρώ στην έκδοση Edition, με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, προειδοποίηση εγκατάλειψης λωρίδας, hill assist, φώτα ημέρας LED, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, οθόνη αφής 7 ιντσών, air condition, cruise control κ.α. Μετά σειρά έχει η πιο πλούσια έκδοση Elegance με διαφορετικές επενδύσεις, πρόσθετα διακοσμητικά, ζάντες αλουμινίου, διζωνικό κλιματισμό και κάθισμα οδηγού με περισσότερες ρυθμίσεις.

Στην Ultimate υπάρχει ακόμα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, πίσω φώτα LED, προβολείς ομίχλης, αυτόματη λειτουργία φώτων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός, συρόμενο πίσω κάθισμα και μεγαλύτερη οθόνη 8 ιντσών. Ο δυνατότερος κινητήρας των 130 ίππων ξεκινάει από τα 19.100 ευρώ στην έκδοση Elegance και μπορεί να συνδυαστεί με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Για τους λάτρεις του πετρελαίου υπάρχει ο 1.500άρης με ισχύ 110 και 120 ίππων και τιμή από τα 19.000 ευρώ. Μάλιστα η ισχυρότερη έκδοση προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο 6άρι κιβώτιο, με βασική τιμή από 21.000 ευρώ στην έκδοση Edition

Τώρα μέσω του προγράμματος !more Opel η αγορά ενός Crossland γίνεται άκρως δελεαστική, μιας και σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε premium εξοπλισμό ανάλογα την έκδοση χωρίς να δαπανήσετε ευρώ παραπάνω. Ανάλογα με την έκδοση προσφέρονται δωρεάν διχρωμία, διζωνικός κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας, πρόσθετα συστήματα ασφαλείας κ.λπ.

Δυναμικό παρουσιαστικό

Εξωτερικά το νέο Opel Crossland εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ματιά, με το δυναμικό εμπρός άκρο του. Αυτό ξεχωρίζει κυρίως από τη νέα ενιαία μαύρη μάσκα Opel Visor, που ενώνει τα LED φώτα να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Στο οπίσθιο τμήμα του αυτοκινήτου ενσωματώνονται νέα φωτιστικά σώματα, αλλά και μια νέα γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια που ενισχύει τον premium χαρακτήρα που θέλει να προσδίδει η Opel στα μοντέλα της. Χαρακτηριστικός είναι και σχεδιασμός της οροφής, όπως και οι ανάγλυφες πλευρικές επιφάνειες.

Εσωτερικό: Ποιότητα κι ουσία

Οι άνθρωποι της Opel έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των υλικών που απαρτίζουν την καμπίνα. Όλα είναι ποιοτικά, με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, πολύ καλά «δεμένα» μεταξύ τους και με ευχάριστο διάκοσμο. Επίσης, το εσωτερικό του νέου Crossland διακρίνεται για το μοντέρνο του σχεδιασμό, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Οι επιβάτες θα βολευτούν με άνεση, όπως και οι αποσκευές τους στο πορτ μπαγκάζ των 410 λίτρων. Ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 1.255 λίτρα εφόσον πέσουν τα πίσω -συρόμενα- καθίσματα, τα οποία αναδιπλώνονται σε ποσοστό 40/60.

Στιβαρό πάτημα στο δρόμο

Το Opel Crossland ενσωματώνει νέα εξελιγμένα ελατήρια και αμορτισέρ, με την ανάρτηση να αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Επιπρόσθετα έχει τοποθετηθεί ένας νέος ενδιάμεσος άξονας κολόνας τιμονιού, για βελτίωση της ακρίβειας και της αίσθησης στην ευθεία. Το Opel Crossland αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα αυτοκίνητο που θα τους συνοδεύει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Είτε αφορά αστικές μετακινήσεις, από το σπίτι στη δουλειά και τούμπαλιν, είτε για εξερευνήσεις κι αναψυχή εκτός των τειχών της πόλης. Μάλιστα στην κορυφαία έκδοση Ultimate διατίθεται το σύστημα πρόσφυσης IntelliGrip με τις 5 διαφορετικές λειτουργίες (Normal, Snow, Mud, Sand, ESP Off).

Get it on Google Play Download on the App Store