SUVάρα στην καλύτερη τιμή το Hyundai Tucson 1.6Τ

Το νέο, 4ης γενιάς Hyundai Tucson είναι με διαφορά καλύτερο από ποτέ άλλοτε και αποτελεί μία κορυφαία πρόταση αγοράς στην κατηγορία του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στην Ευρώπη βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων το 2022 στα μικρομεσαία SUV. Πολύ μεγάλη άνοδο παρουσίασε και στην Ελλάδα, όπου το πρώτο 11μηνο του 2022 έφτασε τις 1.500 ταξινομήσεις, έναντι 1.092 το 2021, σημειώνοντας αύξηση 37%.

Στην επιτυχία του συμβάλλουν πολλοί επιμέρους παράγοντες, όπως είναι μεταξύ άλλων ο πολύ δυναμικός σχεδιασμός, το πληρέστατο σε όλα τα επίπεδα εσωτερικό, ο φουλ στάνταρ εξοπλισμός και οι άκρως ανταγωνιστικές του τιμές. Η πρώτη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp Exclusive στοιχίζει από 28.590 ευρώ, ποσό χαμηλότερο από άλλων μικρομεσαίων SUV αυτών των διαστάσεων και χαρακτηριστικών γενικότερα. Με επιπλέον 1.600 ευρώ, το πιο δυνατό και πλούσιο 1.6 T-GDi 180 48V Hybrid 180 hp Premium, θα υπερκαλύψει και τους πλέον απαιτητικούς στην τιμή των 30.190 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως έκδοσης, το νέο Hyundai Tucson με το πληθωρικό αμάξωμα των 4,5 μ. μήκους, επιβάλλεται στο δρόμο. Εντυπωσιακό είναι όμως και το εσωτερικό του, όπου η πιο μινιμάλ αισθητική δένει αρμονικά με την τεχνολογία. Μεταξύ των σημείων αναφοράς είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών και η κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών (10,25 ιντσών στην κορυφαία έκδοση Distinctive). Την προσοχή στην όλη κατασκευή επισφραγίζει και η πολύ καλή ποιότητα των υλικών συναρμογής και φινιρίσματος, από άκρη σε άκρη. Πρόσθετα, το νέο Hyundai Tucson είναι σε θέση να φιλοξενήσει με μεγάλη ευκολία 5 άτομα μαζί με τις αποσκευές τους στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 577 λίτρων.

Όσο για τον εξοπλισμό, στην έκδοση Premium ανήκουν όλα τα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων, όπως είναι τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Αυτόματη έκτακτη πέδηση
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός – πίσω
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Κατάλληλος για το αμάξωμα των 1,5 τόνων είναι ο 1.600άρης turbo κινητήρας με το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid. Η ισχύς των 180 ίππων και των 265 Nm ροπής δέχεται μια πρόσθετη βοήθεια 16 ίππων και 55 Nm ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα. Οι ρυθμοί των επιταχύνσεων είναι γοργοί από στάση (0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ.) και εν κινήσει, ενώ η μακριά 6η ταχύτητα κρατά χαμηλά τις στροφές του μοτέρ σε ρυθμούς ταξιδιού (130 χλμ./ώρα με 2.600 σ.α.λ.). Η μέση μεικτή ρεαλιστική κατανάλωση βρίσκεται στα 9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 των 150 γρ./χλμ. συνεπάγονται 105 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.

Στην οδήγηση, το νέο Tucson προσφέρει αυτά που περιμένει κανείς από ένα τέτοιο SUV: Υψηλές ανέσεις, σταθερότητα και αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας. Οι κατάλληλα σεταρισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις ισοπεδώνουν τις όποιες ανωμαλίες των δρόμων, εξασφαλίζοντας ξεκούραστες μετακινήσεις μαζί με το χαμηλό θόρυβο κύλισης. Το Tucson καταπίνει με μεγάλη ευκολία χιλιόμετρα στους αυτοκινητόδρομους, ενώ είναι ιδιαίτερα σταθερό και σε ορεινούς δρόμους με στροφές. Πρόσθετα, με την επιλογή Sport, ο κινητήρας αποκτά καλύτερη απόκριση και το τιμόνι βαραίνει, καλύπτοντας και όσους αρέσκονται σε πιο πιεσμένη οδήγηση.

Get it on Google Play Download on the App Store