Suzuki SUV S-CROSS Hybrid: Πανέτοιμο για προκλήσεις

H Suzuki διαθέτει μια ευρεία γκάμα από υβριδικά αυτοκίνητα, από το μικρότερο IGNIS, έως το μεγαλύτερο ACROSS, που είναι σε θέση να καλύψουν κάθε ανάγκη. Στην καρδιά του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και το νέο μικρομεσαίο SUV Suzuki S-CROSS με τις δυναμικές του επιδόσεις σε όλα τα εδάφη, την ξεχωριστή εμφάνιση, τους αποδοτικούς κινητήρες με την υβριδική τεχνολογία και τους άνετους χώρους. Ένα SUV πανέτοιμο για κάθε πρόκληση, από τις καθημερινές μετακινήσεις στη «ζούγκλα» της πόλης, έως μακρινά ξεκούραστα ταξίδια με φίλους, την οικογένεια και όλο τον εξοπλισμό για υπαίθριες δραστηριότητες.

Suzuki S-CROSS: Το δυναμικό SUV

Suzuki S-cross, το Suv με δυναμικό σχεδιασμό

Η τολμηρή και γεμάτη δυναμισμό σχεδίαση του αμαξώματος των 4,3 μέτρων μήκους χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα που εφάπτεται με τα φωτιστικά σώματα και το μυώδη προφυλακτήρα με τα προστατευτικά τμήματα, τα οποία ενισχύουν την περιπετειώδη εμφάνιση του S-CROSS. Αντίστοιχα, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι ασημί λεπτομέρειες και τα μαύρα ένθετα στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ τονίζουν ακόμα περισσότερο την SUV εμφάνισή του.

Άλλωστε το οικογενειακό SUV Suzuki S-CROSS έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου ιδιοκτήτη SUV, που αναζητά υβριδική τεχνολογία, άνεση, ασφάλεια και χαμηλή κατανάλωση. Χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν με τη σειρά τους οι κινητήρες 1.4 Boosterjet Hybrid 48V και 1.5 Dualjet Strong Hybrid, μαζί και με την αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP.

Suzuki S-CROSS: Το SUV με την υβριδική τεχνολογία

Suzuki S-cross, το Suv με υβριδική τεχνολογία

Στο νέο S-CROSS Strong Hybrid, το νέο ισχυρό, συμπαγές και ελαφρύ σύστημα προσφέρει υβριδική και ηλεκτροκίνητη οδήγηση. Αποτελείται από τον νέο κινητήρα 1.5 Dualjet ισχύος 102 ίππων και 138 Nm ροπής, τον ηλεκτροκινητήρα των 33 ίππων και 60 Nm ροπής και την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 116 ίππους και η μετάδοση 2WD ή 4WD γίνεται αποκλειστικά μέσω του αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων AGS με paddles στο τιμόνι. Παράλληλα, ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει ηλεκτρική οδήγηση όταν το αυτοκίνητο κινείται σε σταθερή ταχύτητα, κατά την όπισθεν και όταν εκκινεί, ενώ προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές ταχυτήτων. Το Suzuki S-CROSS Strong Hybrid πετυχαίνει μεικτή κατανάλωση 5,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο της Αθήνας) ή 5,8 λτ./100 χλμ. και 131 γρ./χλμ. με το ALLGRIP. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 12,7 δλ. (13,5 δλ. το 4WD) και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ./ώρα.

Στο Suzuki S-CROSS 1.4 Boosterjet Hybrid 48V, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής, ενώ το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων παρέχει ακρίβεια κατά το χειρισμό. Η ηλεκτρογεννήτρια ισχύος 14 ίππων και 53 Nm ροπής και η μπαταρία ιόντων λιθίου 48V, χρησιμοποιούνται για την υποβοήθηση του θερμικού μοτέρ, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση και να βελτιωθεί η απόκριση. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζονται γρήγορες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. (10,2 δλ. το 2WD), συν χαμηλές απαιτήσεις σε βενζίνη (5,3 λτ./100 χλμ. το 2WD και 5,9 λτ. το 4WD) και μειωμένες εκπομπές CO2 (120 γρ./χλμ. το 2WD κα 132-133 γρ./χλμ. το 4WD).

Suzuki S-CROSS: Με την τεχνολογία τετρακίνησης AllGrip

Suzuki S-cross, το Suv με τετρακίνηση all grip

Το νέο SUV S-CROSS έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Αποτελεί το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του με 4 επιλογές τετρακίνησης ALLGRIP SELECT (Auto, Sport, Snow και Lock), γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί πιο εύκολα εκτός δρόμου, αλλά και στην άσφαλτο όταν οι συνθήκες πρόσφυσης είναι χαμηλές (π.χ. βροχή, χιόνι).

Την ολοκληρωμένη εικόνα του του ιαπωνικού SUV συμπληρώνει και το άρτιο εσωτερικό του με τη στιβαρή κατασκευή, την πολύ καλή εργονομία και τους άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (430 λτ. το Hybrid 48V και 293 λτ. το Strong Hybrid). Την πρακτικότητα ενισχύουν το διαιρούμενο πίσω κάθισμα κατά 60:40, οι ρυθμιζόμενες σε δύο θέσεις πλάτες των πίσω καθισμάτων και οι πολλές θήκες για όλους τους φιλοξενούμενους. Καινούργιο στοιχείο αποτελεί το νέας γενιάς Audio Display με τις οθόνες αφής των 7 ή 9 ιντσών και τις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, όπως το Apple CarPlay, το Android Auto, την αναγνώριση φωνής και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της λειτουργίας Bluetooth. Επιπλέον εμφανίζονται λεπτομέρειες, όπως η ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος, εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας, η αυτονομία κ.λπ.

Από τη βασική έκδοση 1.4 Boosterjet Hybrid 48V GL στην άκρως συμφέρουσα τιμή των 22.330 ευρώ, το νέο Suzuki S-CROSS τα έχει όλα. Από τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού Suzuki Safety Support, έως infotainment, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου φώτα LED και πολλά ακόμη. Όσοι επιθυμούν το 4κίνητο, η τιμή του ξεκινά από τις 27.330 ευρώ με πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό (GL+). Από αυτή την έκδοση ξεκινά και το 1.5 Dualjet Strong Hybrid στην τιμή των 28.630 ευρώ ή από 31.430 ευρώ το 4WD.

Get it on Google Play Download on the App Store