Suzuki SUV VITARA Hybrid για κάθε τερέν

Η Suzuki είναι συνώνυμη των SUV μοντέλων και της τετρακίνησης, ενώ παράλληλα όλα τα σύγχρονα επιβατικά της μοντέλα διαθέτουν και υβριδική τεχνολογία. Το Suzuki SUV που τοποθετείται στη δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρών SUV είναι το καταξιωμένο VITARA, το οποίο πρόκειται μια ολοκληρωμένη πρόταση αγοράς, που διατίθεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Suzuki VITARA: Το εμβληματικό Suv

Το εμβληματικό Suzuki VITARA είναι ένα θρυλικό όνομα στην κατηγορία των SUV, αποτελώντας ένα ιδανικό όχημα, τόσο για την πόλη, όσο και για την ύπαιθρο. Σχεδιαστικά διατηρεί τον SUV χαρακτήρα του, συνδυασμένο με δυναμικά χαρακτηριστικά, στιβαρή αισθητική και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Αντίστοιχα και το εσωτερικό του διακρίνεται για τη γεροδεμένη του κατασκευή και την προσεγμένη ποιότητα των υλικών, όπως και για την πρακτικότητά του. Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 4.175 χιλιοστά) παρέχει αρκετούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (362 λτ. το 48V Hybrid και 289 λτ. το Strong Hybrid).

Suzuki VITARA: Το SUV με την υβριδική τεχνολογία

Μεταξύ των σημείων αναφοράς του VITARA είναι οι «εξηλεκτρισμένοι» κινητήρες του, όπως και σε άλλα υβριδικά αυτοκίνητα της Suzuki. Ο γνωστός και καταξιωμένος υπερτροφοδοτούμενος 1.4 Boosterjet Hybrid 48V αποδίδει 129 ίππους και 235 Nm ροπής, με τη δύναμη στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς να μεταδίδεται μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Πρόσθετη ισχύ παρέχει το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid με τον ηλεκτροκινητήρα των 14 ίππων και 53 Nm ροπής. Το ραφιναρισμένο και ελαστικό μηχανικό αυτό σύνολο προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ. (10,2 δλ. το 4WD), με μεικτή κατανάλωση 5,4-5,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121-125 γρ./χλμ. (5,8-6,1 και 131-136 γρ./χλμ. αντίστοιχα το 4WD).

Νέα προσθήκη αφορά το φουλ υβριδικό σύνολο στο Vitara Strong Hybrid. Αποτελείται από ένα 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λτ. Dualjet ισχύος 102 ίππων και 138 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 33 ίππων και 60 Nm ροπής (συνδυαστική ισχύς 116 ίπποι) και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Ταιριάζει αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο AGS με 6 ταχύτητες, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα ενός χειροκίνητου αλλά κι αυτόματου κιβωτίου. Το SUV αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, σε χαμηλές ταχύτητες, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα.

Έτσι επιτυγχάνει χαμηλή τιμή κατανάλωσης 5,3-5,4 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 121 γρ./χλμ. (5,8-5,9 λτ./100 χλμ. και 132-133 γρ./χλμ. το ALLGRIP). Παράλληλα, τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι συνδυάζουν το fun to drive με την υβριδική τεχνολογία.

Suzuki VITARA: Το SUV με το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP

Στα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του SUV Suzuki VITARA, ανήκει και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP και με τους δύο κινητήρες. Περιλαμβάνει 4 επιλογές λειτουργίας (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Σημαντικό βοήθημα είναι και το σύστημα ελέγχου κατάβασης, καθώς ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο και επιτρέπει καλύτερο έλεγχο σε απότομες κατωφέρειες. Να σημειωθεί ακόμα ότι στο VITARA Strong Hybrid η τετρακίνηση δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης, κάτι που σημαίνει ότι το ALLGRIP είναι πάντα διαθέσιμο, ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια.

Αναφορικά με τις τιμές του SUV Suzuki VITARA, ξεκινούν από 19.330 ευρώ στην έκδοση 1.4 Boosterjet Hybrid 48V GL, με όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας. Το 4κίνητο με πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό (έκδοση GL+) εκκινεί από τις 24.630 ευρώ, ενώ για το Strong Hybrid τα κόστη διαμορφώνονται στις 25.080 ευρώ το 2WD και στις 27.880 ευρώ το 4WD.

Get it on Google Play Download on the App Store