Το ασυναγώνιστο φουλ υβριδικό SUV των 21.120 ευρώ

Όλοι οι αγοραστές ενός καινούργιου αυτοκινήτου θέλουν τα λεφτά που θα δαπανήσουν να πιάσουν τόπο και να κάνουν την σωστή επιλογή, που θα τους καλύπτει σε όλους τους βασικούς τομείς. Δηλαδή να έχει κινητήρα με καλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση, να είναι πρακτικό και εύκολο στην καθημερινή οδήγηση, εφοδιασμένο με όλο τον εξοπλισμό και ενδιαφέρον σχεδιαστικά. Αν παράλληλα διαθέτει υβριδική τεχνολογία και είναι SUV, τότε ακόμα καλύτερα!

Όλα τα προαναφερθέντα ζητούμενα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως το νέο Toyota Yaris Cross Hybrid. Με τιμή που ξεκινά από τις 21.120 ευρώ αποτελεί το πιο προσιτό σε τιμή Full Hybrid SUV, ενώ από την πρώτη έκδοση ενσωματώνει όλα τα στοιχεία ανέσεων, ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Πιο αναλυτικά εξοπλίζεται με 8 αερόσακους, τα συστήματα αποφυγής πρόσκρουσης, ελέγχου διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, adaptive cruise control, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη αφής 8 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Την κίνηση του μοντέρνου σχεδιαστικά αμαξώματος των 4.180 χλστ. μήκους, 1.795 χλστ. πλάτους, 1.595 χλστ. ύψους και με το μεταξόνιο των 1.170 χλστ. αναλαμβάνει το υβριδικό σύνολο των 116 ίππων. Αυτό αποτελείται το 3κύλινδρο 12βάλβιδο μοτέρ των 1.5 λίτρων ισχύος 92 ίππων και 120 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων και 141 Nm ροπής. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω του e-CVT κιβωτίου ταχυτήτων και ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου των 177,6V. Στην πράξη, ο οδηγός του Yaris Cross Hybrid μπορεί να διανύσει αρκετές αποστάσεις στην πόλη με τη χρήση του ρεύματος, εξοικονομώντας πολύ καύσιμο. Σε πραγματικές συνθήκες η μέση κατανάλωση βρίσκεται στα 5,5 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 100 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα το δακτύλιο. Παράλληλα το υβριδικό σύνολο εξασφαλίζει ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ.) και η εμπλοκή του θερμικού μοτέρ γίνεται πάντα με ομαλό τρόπο.

Εκτός από τις χαμηλές απαιτήσεις σε καύσιμο, το Yaris Cross Hybrid ξεχωρίζει ακόμα για την ευελιξία στην πόλη και την ευκολία στους χειρισμούς. Πρόσθετα, η νέα πλατφόρμα TNGA-B με την πολύ καλή ακαμψία και οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση εξασφαλίζουν πολύ καλή σταθερότητα στο ιαπωνικό B-SUV, σε όποια διαδρομή και να βρεθεί.

Όσον αφορά το εσωτερικό του, είναι παρόμοιο με εκείνο του χάτσμπακ Yaris, με τις διαφορές να εντοπίζονται στον πίνακα οργάνων και σε κάποιες επενδύσεις. Το γεμάτο καμπύλες ταμπλό διαθέτει γεροδεμένη συναρμογή και ένα τμήμα του αποτελείται από μαλακό υλικό. Στο κέντρο του κυριαρχεί η οθόνη αφής των 8 ιντσών με το εύχρηστο μενού, ενώ πιο κάτω βρίσκονται τα χειριστήρια του κλιματισμού. Από πλευράς χώρων, το Yaris Cross προσφέρει ικανοποιητικές ανέσεις σε τέσσερα άτομα και αρκετό πορτ μπαγκάζ χωρητικότητας 397 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store