Το χατ-τρικ της Kia στα μικρομεσαία SUV/Crossover

Η Kia έχει εκσυγχρονίσει και διευρύνει σημαντικά την γκάμα των μοντέλων της προς πάσα κατεύθυνση, όπως και στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV/Crossover. Ειδικά στα μικρομεσαία προσφέρει στο κοινό τρεις επιλογές, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε ανάγκη και απαίτηση. Αυτές είναι το άρτι αφιχθέν ανανεωμένο XCeed, το εναλλακτικό και αποκλειστικά εξηλεκτρισμένο Niro και το πληθωρικό best seller, το νέο Sportage.

Kia XCeed

Το μικρομεσαίο Crossover της Kia, το XCeed δέχτηκε πρόσφατα αλλαγές στον σχεδιασμό και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, ενώ για πρώτη φορά απέκτησε έκδοση GT-Line. Εξωτερικά, τα νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες, τα νέα σχέδια ζαντών και η διαφοροποιημένη μάσκα «Tiger Nose», προσδίδουν στο αμάξωμα των 4.395 χλστ. μήκους ακόμα πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Στο εσωτερικό με την πολύ καλή ποιότητα και τους αρκετούς χώρους, οι αναβαθμίσεις εστιάζονται στα νέα γραφικά της οθόνης αφής των 10,25 ιντσών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Προσθήκες έχουν γίνει και στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, για ακόμα περισσότερη ασφάλεια στο δρόμο.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους βενζίνης 1.5 T-GDi 160 PS (και με 48V Hybrid) και 2.0 T-GDi 204 PS, τον πετρελαίου 1.6 CRDi 136 PS και το Plug-in Hybrid 1.6 141 PS. Οι τιμές του νέου Kia XCeed ξεκινούν από 24.690 ευρώ (δείτε εδώ αναλυτικά και τους εξοπλισμούς).

Kia Niro

To νέο Niro βρίσκεται και αυτό εδώ και λίγο καιρό στη χώρα μας και απευθύνεται στο κοινό που θέλει ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο SUV με άνετους χώρους και ξεχωριστό σχεδιασμό. Το νέο Kia Niro έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες του σύγχρονου οδηγού, ενώ χρησιμοποιεί την 3ης γενιάς πλατφόρμα «K» της Kia, εξελιγμένη από την αρχή για να υποστηρίζει ένα συνδυασμό εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης. Το ξεχωριστής αισθητικής αμάξωμα των 4.420 χλστ. μήκους διαθέτει αρκετά μοναδικά σχεδιαστικά γνωρίσματα, όπως είναι τα εμπρός φώτα με τα LED ημέρας σε μοτίβο «Heartbeat», τα πίσω σχήματος μπούμερανγκ και οι φαρδιές πίσω κολόνες με δυνατότητα διχρωμίας.

Στην καμπίνα του κυριαρχούν μονομιάς τρία βασικά στοιχεία: η high tech προσέγγιση, η προσεγμένη ποιότητα και η ευρυχωρία. Το ενιαίο πάνελ πίνακα οργάνων και infotainment με τις οθόνες των 10,25 ιντσών και το διαισθητικό χειριστήριο δύο λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα, ενισχύουν τη σύγχρονη τεχνολογία του νέου Niro. Χαρακτηριστικό που υπογραμμίζουν με τη σειρά τους και οι υβριδικοί κινητήρες.

Πρόκειται για το full hybrid σύνολο των 1.6 λτ. με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων, το Plug-in Hybrid με 1.600άρη βενζινοκινητήρα και συνολική απόδοση 183 ίππων και το 100% ηλεκτρικό των 204 ίππων. Οι τιμές του νέου Niro ξεκινούν από τις 33.490 ευρώ.

Kia Sportage

Πρόκειται για το best seller μοντέλο της Kia στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, το οποίο καταφέρνει και κεντρίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη ματιά, χάρη στον έντονο δυναμισμό που αποπνέει. Το πληθωρικό του αμάξωμα με μήκος 4.515 χλστ. τοποθετείται στο άνω άκρο των μικρομεσαίων SUV της Kia, ενώ διατίθεται με πολλούς κινητήρες και επίπεδα εξοπλισμού (από 30.490 ευρώ).

Εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, όπου και εδώ τον πρώτο λόγο έχει το ενιαίο πάνελ στο ταμπλό, με τις δύο οθόνες των 10,25 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το infotainment. Η ποιότητα είναι ανωτέρου επιπέδου, όπως ισχύει ανάλογα για τους χώρους των επιβατών και αποσκευών.

Πλούσια είναι και η γκάμα των εξηλεκτρισμένων κινητήρων, αφού ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες. Βενζίνης είναι οι 1.6 T-GDi 150 PS και 180 PS με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V Hybrid, όπως και ο ντίζελ 1.6 CRDi 136 PS. To full hybrid με τους 230 ίππους διαθέτει 1.6 T-GDi κινητήρα, όπως και το κορυφαίο στην γκάμα Plug-in Hybrid των 265 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store