Το μεγαλύτερο μικρομεσαίο SUV με τη χαμηλότερη τιμή

Όταν κάνει κανείς έρευνα για να αγοράσει οικογενειακό αυτοκίνητο, θέλει μεταξύ άλλων μεγάλους χώρους, πρακτικότητα και αμάξωμα με πληθωρικές διαστάσεις. Παλαιότερα τα οικογενειακά μοντέλα που κυριαρχούσαν ήταν τα μικρομεσαία χάτσμπακ, ενώ πιο πίσω τον πρώτο λόγο είχαν τα σεντάν. Τώρα, πιο ψηλά στην προτίμηση βρίσκονται τα μικρομεσαία SUV, όπου οι επιλογές είναι πολλές και στην πλειοψηφία τους αξιόλογες.

Σίγουρα το μέγεθος μετράει και στα C-SUV, αφού όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, γιατί εκπέμπει περισσότερο κύρος και δείχνει πιο ακριβό. Άλλωστε όταν η δαπάνη κυμαίνεται γύρω στις 30.000 ευρώ και άνω, θα πρέπει το αυτοκίνητο να είναι «χορταστικό» και στο μάτι. Πόσο δε μάλλον αν συνοδεύεται και από ένα μοναδικό σχεδιασμό, που του κάνει ακόμα πιο θελκτικό, ταιριάζοντας δυναμισμό με πολυτέλεια.

Μια τέτοια ξεχωριστή πρόταση στα μικρομεσαία SUV είναι το Renault Arkana. Με μήκος που φτάνει τα 4.568 χιλιοστά και τιμή που εκκινεί από τις 28.980 ευρώ, είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας με τα λιγότερα λεφτά. To γαλλικό Coupe SUV με το μυώδες προφίλ και τους φαρδείς ώμους διακρίνεται παράλληλα για την κεκλιμένη γραμμή της οροφής στο τελείωμά της, όπου σχηματίζεται μια αεροτομή. Μπροστά κυριαρχούν τα full LED φώτα σήματος «C», όπως και τα πίσω που αξιοποιούν την υπογραφή «C» με μία λωρίδα που διατρέχει όλο το πλάτος της πίσω πόρτας. Το ρευστό του προφίλ τονίζει και το μακρύ μεταξόνιο των 2.720 χλστ., ενώ η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 200 χλστ. ενισχύει το ανάστημά του και διευκολύνει τη διέλευση από χωματόδρομους.

Μοντέρνο και πλήρες σε όλους τους τομείς είναι και το εσωτερικό του Renault Arkana. Το ταμπλό με το μαλακό πλαστικό διακρίνεται από τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες, ενώ στο κέντρο του κυριαρχεί το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK με την οθόνη αφής των 7 ή 9,3 ιντσών. Επίσης, ο ψηφιακός και διαμορφώσιμος πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 7 ιντσών ή προαιρετικά 10,2 ιντσών. Η καμπίνα του είναι ευρύχωρη για όλους τους φιλοξενούμενους αφού στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετό πλάτος και αέρας για τα πόδια, όπως και για το κεφάλι, παρά την έντονη κλίση της οροφής. Μεγάλος και πλήρως εκμεταλλεύσιμος είναι ο χώρος αποσκευών των 513 λίτρων.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, στην πρώτη έκδοση Expression των 28.980 ευρώ ανήκουν τα παρακάτω:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας
  • Αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας
  • Οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Αυτόματος κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Αισθητήρες φωτός και βροχής
  • Προβολείς LED
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του Renault Arkana συμπληρώνει και η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τον αποδοτικό κινητήρα. Το 4κύλιδρο turbo μηχανικό σύνολο των 1.3 λτ. συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.650 σ.α.λ. Το μοτέρ διαθέτει ραφιναρισμένη λειτουργία, άφθονη ροπή και δυνατό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές. Επίσης, ταιριάζει κατάλληλα με το στάνταρ 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ. Η μέση πραγματική κατανάλωση βρίσκεται στην πολύ λογική τιμή των 7,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι στα 132 γρ./χλμ. (84,48 τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store