Το παγκόσμιο best seller SUV από 26.370 ευρώ!

Τα SUV έχουν κατακλύσει την αγορά του αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα, αφού συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα, ενώ μπορούν να κινούνται και εκτός των ορίων της ασφάλτου. Όποιον κι αν ρωτήσετε για SUV, αμέσως στο μυαλό του θα έρθει το Toyota RAV4, το οποίο αποτελεί το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του παγκοσμίως. Επίσης, το ιαπωνικό όχημα ελευθέρου χρόνου είναι αυτό που ίδρυσε τη δημοφιλή κατηγορία των SUV πριν από 27 χρόνια.

Πλέον έχει περάσει στην 5η του γενιά και τόσο η μυώδης εμφάνιση, όσο και οι εκτός δρόμου ικανότητές του συνδυαστικά με την υβριδική τεχνολογία της Toyota και τον πλούσιο εξοπλισμό, το βάζουν ψηλά στη λίστα ενός υποψήφιου αγοραστή SUV. Μάλιστα η αγορά του την παρούσα χρονική στιγμή είναι ακόμα πιο συμφέρουσα, γιατί και η Toyota έχει σε ισχύ ένα αξιόλογο προωθητικό πρόγραμμα. Έτσι στην έκδοση Active κι έπειτα από την έκπτωση των 1.000 ευρώ, το RAV4 προσφέρεται με τιμή που ξεκινάει από τα 26.370 ευρώ και διαθέτει:

  • 7 αερόσακους
  • Σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης
  • Σύστημα ειδοποίησης και διατήρησης αλλαγής λωρίδας
  • Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας
  • Αυτόματη λειτουργία προβολέων
  • Προβολείς Parabola LED
  • Φώτα ημέρας LED
  • Adaptive Cruise Control
  • Air Condition
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους & αναδιπλούμενους καθρέπτες
  • Σύστημα Πολυμέσων Toyota Touch με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Η Toyota φροντίζει όμως να κάνει δελεαστικότερη την απόκτηση του RAV4, μιας και παρέχει επιδότηση 500 ευρώ για αγορά αξεσουάρ Toyota, καθώς και ολοκληρωμένη εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χλμ. (όποιο επέλθει πρώτο), συν 3ετή δωρεάν οδική βοήθεια. 

Κομψό και δυναμικό συνάμα!

Σχεδιαστικά τώρα, η 5η γενιά του RAV4 είναι η πλέον δυναμική στη μακρόχρονη καριέρα του. Η εμφάνιση του Toyota RAV4 ξεχωρίζει χάρη στις έντονες ακμές που ξεκινάνε από το εμπρόσθιο τμήμα και συνεχίζονται με μοναδικό τρόπο στο προφίλ του αυτοκινήτου, αλλά και στο πίσω μέρος του. Την πληθωρική του εμφάνιση τονίζουν και οι τονισμένες του διαστάσεις, με μήκος 4.600 χλστ., πλάτος 1.855 χλστ., ύψος 1.685 χλστ., μεταξόνιο 2.690 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 195 χλστ.

Ο ανάλογος δυναμισμός συνεχίζεται και στην καμπίνα του RAV4, η οποία ενστερνίζεται πλήρως τις αξίες της Toyota. Έτσι συναντάμε πολύ καλής ποιότητας υλικά, άψογη εργονομία, στιβαρή συναρμογή και τις απαραίτητες δόσεις τεχνολογίας. Αρχικά το βλέμμα σας θα επικεντρωθεί στην μεγάλη κι ευανάγνωστη οθόνη αφής του infotainment των 7 ή 8 ιντσών. Εξαιρετικά χρήσιμη είναι κι η οθόνη 4,2 ιντσών (ή 7 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις) στον πίνακα οργάνων, ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Οι χώροι για τους επιβάτες βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, όπως και το πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεκινά από τα 580 λίτρα.

Αποδοτικό μηχανικό σύνολο

Οι δυνατότητες του Toyota RAV4 στο δρόμο είτε ως 2κίνητο, είτε ως 4κίνητο, συνοδεύονται ιδανικά και με την αποδοτική γκάμα κινητήρων. Στη βάση συναντάμε το αξιόλογο 2λιτρο μοτέρ βενζίνης 175 ίππων και 208 Nm ροπής, με τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς (υπάρχει και 4κίνητη έκδοση) να υλοποιείται από το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων ή το αυτόματο CVT. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,8 δλ. (10,7 δλ., με το CVT) και η βελόνα του ταχυμέτρου σταματάει στα 190 χλμ./ώρα. Σε πολύ καλά επίπεδα, για την κατηγορία και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, κυμαίνονται και τα νούμερα κατανάλωσης καύσιμου κι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αναλυτικότερα το Toyota RAV4 με την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα «καίει» 6,0 λτ./100 χλμ. κι εκπέμπει 138 γρ./χλμ. CO2 (6,2 λτ./100 χλμ. & 142 γρ./χλμ. αντίστοιχα η 4κίνητη έκδοση). Με το CVT κιβώτιο ταχυτήτων καταναλώνει 5,6 λτ./100 χλμ. κι εκπέμπει 127 γρ./χλμ. (5,8 λτ./100 χλμ. & 134 γρ./χλμ. με την κίνηση σε όλους τους τροχούς).

Επιπλέον το Toyota RAV4 προσφέρεται ως υβριδικό με ισχύ 218 ίππων με κίνηση είτε στους εμπρός, είτε σε όλους τους τροχούς, όπως επίσης και ως plug-in υβριδικό με 2.5 λίτρων κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυαστικής απόδοσης 306 ίππων!

Get it on Google Play Download on the App Store