Το πιο άνετο Crossover με 20.000 ευρώ

Η επιλογή ενός αυτοκινήτου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ανάλογα πάντα με το τι θέλει καθένας. Στα SUV και τα Crossover που βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση του κοινού, οι χώροι είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι αυτά τα μοντέλα απευθύνονται κυρίως σε οικογένειες και σε όσους αγαπούν τις υπαίθριες δραστηριότητες. Όταν για παράδειγμα μια οικογένεια έχει 5 ή και περισσότερα μέλη ή κάποιος ασχολείται με καταδύσεις, ψάρεμα, ποδηλασία, κανό, ορειβασία κ.λπ., δεν μπορεί να στριμώχνεται. Εύλογα θα σκεφτείτε ότι για όλα αυτά απαιτούνται πάρα πολλά ευρώ.

Παρόλα αυτά, μια οικονομική λύση που προσφέρει απλόχερα χώρους για επιβάτες και αποσκευές, είναι το μικρομεσαίο Crossover Dacia Jogger. Ουσιαστικά αποτελεί ένα μείγμα SUV, Crossover, Station Wagon και MPV, σε ένα αμάξωμα με μήκος 4.547 χλστ. και πολύ μακρύ μεταξόνιο 2.897 χλστ. Την εκτός δρόμου εμφάνισή του ενισχύουν διάφορες προσθήκες εξωτερικά, όπως είναι τα προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, θόλους των τροχών και μαρσπιέ, οι αποσπώμενες ράγες οροφής (μετακινούνται και κάθετα), όπως και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των 200 χλστ.

Στο εσωτερικό με τη σύγχρονη εικόνα και την καλή ποιότητα για την τιμή του, το πρώτο στοιχείο που εκτιμάται δεόντως είναι η άπλα των χώρων για όλους τους φιλοξενούμενους. Στο πίσω κάθισμα τρία άτομα έχουν στη διάθεσή τους μπόλικο αέρα για τα πόδια, κεφάλι και πλάτος, ενώ πίσω από αυτούς μπορούν να χωρέσουν άλλα δύο άτομα ύψους γύρω στα 1,75 μ. Στην 7θέσια έκδοση τα δύο επιπλέον καθίσματα αναδιπλώνονται και αφαιρούνται, διαμορφώνοντας το χώρο αποσκευών στα 565 λτ. (7θέσιο) ή στα 708 λτ. με τις 5 θέσεις. Με την εύκολη αναδίπλωση της μεσαίας σειράς δημιουργείται ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος 2.094 λίτρων.

Όσον αφορά τις εκδόσεις και τιμές, το Dacia Jogger εκκινεί από τις 19.280 ευρώ στην έκδοση 1.0 TCe 100 hp LPG Essential και το 1.0 TCe 110 hp κοστίζει από 20.080 ευρώ. Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, ενεργό σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ραδιόφωνο με χειριστήρια στο τιμόνι, φώτα Full LED και προβολείς ομίχλης. Στην επόμενη έκδοση Comfort με τον LPG κινητήρα το κόστος ανεβαίνει στις 21.680 ευρώ, όμως περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων, cruise control, άλλες επενδύσεις, αισθητήρες φωτός και βροχής.

Όσον αφορά τους κινητήρες, ο 1.0 TCe 100 LPG προσφέρει μεγάλη οικονομία σε κόστος καυσίμου, ενώ είναι επαρκής για τις ανάγκες κίνησης του Jogger, ακόμα και φορτωμένο. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 100 ίππους και τα 170 Nm ροπής (με LPG) είναι γεμάτο μέχρι τις μεσαίες στροφές και λίγο πιο πάνω, δίνοντας την αίσθηση ότι έχει περισσότερη δύναμη. Η Dacia ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ. και τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα με μεικτή κατανάλωση υγραερίου στα 7,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 118-121 γρ./χλμ. Πρόσθετα το ρεζερβουάρ των 40 λίτρων του LPG και των 50 λτ. της βενζίνης αυξάνουν σημαντικά την αυτονομία.

Όσοι θέλουν καλύτερες επιδόσεις θα επιλέξουν το Dacia Jogger με το μηχανικό σύνολο 1.0 TCe των 110 ίππων και 200 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (5 ταχυτήτων το LPG). Να σημειωθεί ότι το μοτέρ των 110 ίππων βασίζεται στον 1.3 TCe και δεν είναι μια πιο ισχυρή εκδοχή του 1.0 TCe 100 LPG. To Jogger 1.0 TCe 110 hp επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,5 δλ. και φτάνει τα 183 χλμ./ώρα τελικής, με εργοστασιακή μεικτή κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 127-130 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store