Το πιο οικονομικό B-SUV στην Ελλάδα των 15.990 ευρώ

Η κατηγορία των SUV είναι η πιο πολυπληθέστερη και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα μοντέλα, τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίζουν την προτίμηση των καταναλωτών. Ανάμεσα σε αυτά, τις περισσότερες ταξινομήσεις συγκεντρώνουν τα μικρά SUV, καθώς προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, ενώ στην πλειοψηφία τους πωλούνται σε προσιτές τιμές.

Ποιο είναι όμως το B-SUV με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα; Όσοι λοιπόν αναζητούν την πιο οικονομική πρόταση και δεν θέλουν για κανένα λόγο να ξοδέψουν πολλά χρήματα, τότε θα προσανατολιστούν στο Kia Stonic. Στην πρώτη έκδοση 1.2 84 PS GL Inmotion πωλείται από μόλις 15.990 ευρώ, συνοδευόμενο με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, air condition, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και σύστημα infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών. Με 1.000 ευρώ παραπάνω, η δεύτερη έκδοση GL Optimum στις 16.990 ευρώ παραμένει και πάλι συμφέρουσα, περιλαμβάνοντας επιπλέον κάμερα οπισθοπορείας με έγχρωμη απεικόνιση και καθοδήγηση πορείας, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, φώτα LED, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, υποβραχιόνιο και cruise control.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το γνωστό και αξιόπιστο 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 1.2 λτ., απόδοσης 84 ίππων και 118 Nm ροπής. Σίγουρα δεν απευθύνεται στους «θερμόαιμους» οδηγούς, αλλά στους πιο πρακτικούς, οι οποίοι θα κάνουν τις αστικές κατά βάση μετακινήσεις τους άνετα. Ο εν λόγω κινητήρας συνδυάζεται με κοντής κλιμάκωσης 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,5 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 165 χλμ./ώρα. Επίσης, η Kia ανακοινώνει μέση κατανάλωση 5,5-6,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 125139 γρ./χλμ.

Το Stonic με το «μαζεμένο» σε μήκος αμάξωμα των 4.140 χλστ. είναι ιδανικό για την πόλη, όπου ελίσσεται και παρκάρει εύκολα. Παράλληλα η πιο ψηλή θέση οδήγησης σε σχέση με ένα κλασικό χάτσμπακ (απόσταση από το έδαφος 165 χλστ. με τροχούς 15 ιντσών) ευνοεί την ορατότητα και διευκολύνει την είσοδο και έξοδο από το όχημα. Ταυτόχρονα, το μικρό SUV της Kia εμπνέει ασφάλεια στην οδήγηση χάρη και στην σχετικά σφιχτή ρύθμιση των αναρτήσεων. Σίγουρα ο χρήστης του θα το ευχαριστηθεί και θα νιώθει ένα με το αυτοκίνητο.

Παρά της κόμπακτ διαστάσεις του, το εσωτερικό του Stonic είναι φιλόξενο για τέσσερις επιβάτες, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων χωρά τις απαραίτητες αποσκευές ενός ταξιδιού. Πρόσθετα, η καμπίνα του διακρίνεται για την στιβαρή συναρμογή των σκληρών πλαστικών και την πολύ καλή εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων.

Get it on Google Play Download on the App Store