Το πιο οικονομικό Coupe SUV με 169 ευρώ το μήνα

Οι επιλογές που προσφέρονται στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των SUV είναι δεκάδες και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε δυνατή ανάγκη, αλλά και γούστο. Ανάμεσα σε αυτά, τα μικρά SUV έρχονται πρώτα στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού, για πάρα πολλούς λόγους. Μερικοί από τους πιο βασικούς είναι οι βατές τους τιμές, οι λογικές απαιτήσεις σε βενζίνη, οι αρκετοί χώροι για τις ανάγκες μιας οικογένειας 3-4 ατόμων και η πρακτικότητά τους.

Μεταξύ των μικρών SUV, κάποια διαθέτουν το κάτι παραπάνω που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, όπως ισχύει και για το νέο VW Taigo. Πρόκειται για το πιο προσιτό σε τιμή Coupe SUV, το οποίο κοστίζει από 21.700 ευρώ στην έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life, συνοδευόμενο με τον εξής εξοπλισμό:  7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, οθόνη 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, cruise control, κλιματισμό Climatic, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Η VW μέσω του «balloon» χρηματοδοτικού προγράμματος Volkswagen More for you, προσφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση με 169 ευρώ το μήνα, συν 3 χρόνια εγγύηση και service, καθώς και με 6 μήνες ασφάλιση. Το ποσό αυτό έχει υπολογιστεί με προκαταβολή 28,9%, επιτόκιο 5,9%, για 36 μήνες διάρκεια και τελευταία δόση 13.194 ευρώ, όπου εδώ δίνονται 3 επιλογές: Αλλαγή του αυτοκινήτου με ένα καινούργιο, επαναχρηματοδότηση της τελευταίας δόσης ή εξόφληση.

Όσον αφορά τον κινητήρα, ο γνωστός 3κύλινδρος 1.0 TSI με ισχύ 95 ίππων και 175 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ., συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Οι επιδόσεις είναι άκρως ικανοποιητικές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και τελική ταχύτητα 183 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι 124 γρ./χλμ. (79,4 ευρώ τέλη κυκλοφορίας). Το μηχανικό αυτό σύνολο εδράζεται σε ένα στιβαρό πλαίσιο, το οποίο μαζί με τις κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις εξασφαλίζει οδική συμπεριφορά και άνεση μεγαλύτερου αυτοκινήτου.

Ανάλογη είναι η αίσθηση που αποπνέει και το εσωτερικό του Taigo. Το ταμπλό αποτελείται από μαλακό υλικό τόσο πάνω, όσο και κάτω από το κυρίως τμήμα, ενώ η συναρμογή είναι γεροδεμένη. Οι χώροι κινούνται σε επίπεδα άνω του μέσου όρου, καθώς τέσσερις επιβάτες θα βρουν τη βολή τους δίχως προβληματισμούς. Επιπλέον, τα 440 λίτρα του πορτμπαγκάζ συνιστούν εξαιρετική τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας, παρέχοντας τη δυνατότητα για έως 1.222 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store