Το πιο οικονομικό SUV των μόλις 14.490 ευρώ

Η αγορά βρίθει από νέα compact SUV που τα κάνουν όλα, με το κοινό να δείχνει έντονα την αγάπη του σε αυτά τα μοντέλα, όπως μαρτυρούν άλλωστε κι οι πωλήσεις τους.  Υπάρχει ένα αγαπητό και ξεχωριστό αυτοκίνητο, το οποίο συνδυάζει μοντέρνα εμφάνιση, όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, συν 7ετή εργοστασιακή εγγύηση και μάλιστα όλα αυτά σε τιμή πρόκληση! Αυτό δεν είναι άλλο από το μικρό SUV της Kia, το Stonic!

Βασική επιλογή είναι ο 1.2 λίτρων ατμοσφαιρικός κινητήρας, που στην έκδοση GL Inmotion ξεκινάει από 14.490 ευρώ, ενώ συνοδεύεται με άκρως ικανοποιητικό εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος κάτοχος θα έχει στη διάθεσή του 6 αερόσακους, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους & θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών κ.α. Με 1.000 ευρώ παραπάνω (15.490 ευρώ) μπορείτε να αποκτήσετε την έκδοση GL Optimum, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον:

  • Cruise control
  • Aισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω,
  • Δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων
  • Υποβραχιόνιο
  • Φώτα LED
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας

Μοντέρνο και πρακτικό

Το Kia Stonic πέρα από το εξαιρετικό value for money που προσφέρει, προσελκύει και στον τομέα της εμφάνισης. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του κεντρίζει το ενδιαφέρον, με το εμπρόσθιο τμήμα του να είναι από τα πλέον «δυνατά» του σημεία, χάρη στο γνωστό πλέον tiger nose. Το μοντέρνο design συνεχίζεται και στην καμπίνα του Stonic, η οποία διακρίνεται και για τους άνετους χώρους για τέσσερις επιβάτες. Ξεχωρίζει η οθόνη του infotainment στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας, ενώ αυξημένη είναι κι η πρακτικότητα χάρη στις άφθονες θήκες για τα καθημερινά μικροαντικείμενα. Το πορτ μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 352 λίτρων, με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και δίχως προεξοχές.

Ικανοποιεί ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας

Το 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 1.248 κ.εκ. που κινεί το Stonic αποδίδει 84 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 122 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με κιβώτιο 5 ταχυτήτων και επιταχύνει το βάρους 1.155 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,2 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 165 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125 – 139 γρ./χλμ. (WLTP).

Τα πάει καλά σε κάθε διαδρομή!

Το Kia Stonic είναι ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να κινηθεί με άνεση σε κάθε είδους διαδρομή, είτε μιλάμε για αστικές διαδρομές, είτε ταξίδια σε εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο. Οι μαζεμένες διαστάσεις του θα σας λύσουν τα χέρια εντός των τειχών της πόλης, ενώ στον αυτοκινητόδρομο εμφανίζει πολύ καλό πάτημα, καθώς και πολύ καλή κύλιση. Το σφιχτό set up των αναρτήσεων θα το εκτιμήσετε στις στροφές, αφού οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες και η πρόσφυση άφθονη. Ένα ακόμα μεγάλο συν, τα δισκόφρενα στον πίσω άξονα!

Get it on Google Play Download on the App Store