Το πιο βατό σε τιμή premium SUV των 23.550 ευρώ

Η κατηγορία των SUV έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα το 2022 στην Ελλάδα, αφού τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους συγκέντρωσαν το 58,61% των ταξινομήσεων. Μεταξύ αυτών πιο δημοφιλή είναι τα μικρά SUV με μερίδιο 29,85%, κάτι λογικό και αναμενόμενο άλλωστε, αφού είναι πιο προσιτά σε τιμή και είναι σε θέση να καλύψουν μια ευρεία γκάμα καταναλωτών. Οι προτάσεις στα B-SUV είναι αρκετές, με το κάθε μοντέλο να παρατάσσει τα δικά του δυνατά στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά όμως, υπάρχουν και εκείνα προσφέρουν και κάτι παραπάνω, όπως ισχύει για το Audi Q2.

Πληρότητα από τη βάση

Το σπορτίφ και πολυτελές γερμανικό SUV κοστίζει από 23.550 ευρώ, αποτελώντας το πιο προσιτό σε τιμή αυτοκίνητο της «κλάσης» του. Το ποσό αυτό αφορά την πρώτη έκδοση Comfort 30 TFSI, συνοδευόμενο με ένα πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού. Πιο αναλυτικά διαθέτει 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, προβολείς LED, σύστημα πολυμέσων MMI με οθόνη 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, μηχανικά ρυθμιζόμενο κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι 3 ακτινών και χειριστήρια, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Γνώριμος και αποδοτικός κινητήρας

To αιχμηρής αισθητικής Q2 30 TFSI κινείται από τον γνωστό 3κύλινδρο turbo 1.0 TFSI, απόδοσης 110 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 200 Nm στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Με τη συνδρομή του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, το βάρους 1.250 κιλών μικρό SUV της Audi ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ. και φτάνει τα 197 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,7-6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 130-146 γρ./χλμ. (83-102,2 ευρώ τέλη κυκλοφορίας).

Ανωτέρας ποιότητας εσωτερικό

Το εσωτερικό του Q2 τοποθετείται στην κορυφή των B-SUV σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής, ακολουθώντας τα παραδοσιακά υψηλά στάνταρ της Audi. Ολόκληρο το πάνω μέρος του ταμπλό αποτελείται από αφρώδες υλικό, το οποίο μαζί με την προσοχή που έχει δοθεί στη συναρμογή και στο φινίρισμα, παραπέμπουν σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο οδηγός θα βολευτεί εύκολα στη θέση του και δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία, όπως και με την πρακτικότητα, χάρη στις χρηστικές θήκες. Σε επίπεδο χώρων, τέσσερις επιβάτες θα βολευτούν, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Παράλληλα και ο χώρος αποσκευών των 405 λίτρων ικανοποιεί με το παραπάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store