Το ρηξικέλευθο SUV των 22.400 ευρώ

Τα SUV αρέσουν στους περισσότερους, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα νούμερα των ταξινομήσεων. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, το πρώτο τετράμηνο του 2023 το μερίδιο των SUV έχει αγγίξει το 54%, με τα μισά σχεδόν να είναι μικρά SUV (25%). Οι προτάσεις σε κάθε περίπτωση είναι πολλές και η κάθε μία προτάσσει τα δικά της ξεχωριστά γνωρίσματα για να προσελκύσει το αγοραστικό κοινό.

Στην περίπτωση του συγκεκριμένου SUV, από την πρώτη γενιά του διακρίθηκε αμέσως για τον ρηξικέλευθο σχεδιασμό του. Επίσης, όταν παρουσιάστηκε πριν από 13 χρόνια (Μάρτιο του 2010) ήταν το πρώτο μικρό SUV. Ο αντικαταστάτης του ακολούθησε τον ευφάνταστο σχεδιασμό και τις βασικές γραμμές, αλλά σε μια πιο κομψή και αποδεκτή εκτέλεση από το ευρύτερο κοινό. Διατήρησε το δυναμικό στιλ και τις έντονα ανάγλυφες επιφάνειες και τα γεωμετρικά σχήματα, όπως τα μεγάλα κυκλικά φωτιστικά σώματα και τα «σχιστά» LED ημέρας ακριβώς από πάνω τους. Ο λόγος για το μυώδες νέο Nissan Juke, το οποίο εκτός από την ευφάνταστη αισθητική του ξεχωρίζει και σε άλλους τομείς.

Σε τιμές από 22.400 ευρώ

Το Nissan Juke 1.0 DiG-T διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού: Energy, Acenta, N-Connecta, N-Connecta Pack και Techna. Οι τιμές του ξεκινούν από 22.400 ευρώ για το βασικό μοντέλο με τον εξής εξοπλισμό: 6 αερόσακοι • Αυτόματο φρενάρισμα • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας • Υποβοήθηση υψηλής δέσμης προβολέων • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω • Ηλεκτρικούς καθρέπτες • Air Condition • Ραδιόφωνο με Bluetooth. Στο Juke Acenta (από 23.900 ευρώ) προστίθενται: Οθόνη αφής 8 ιντσών • Αυτόματος κλιματισμός • Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες • Κάμερα οπισθοπορείας • Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα.

Ευρύχωρο εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα

Ο μοντέρνος σχεδιασμός κλέβει τις εντυπώσεις και στο εσωτερικό του Nissan Juke, όπου κυριαρχούν οι καμπύλες, οι στρογγυλοί αεραγωγοί και το σπορτίφ τιμόνι. Τα μαλακά υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλο το πάνω μέρος του ταμπλό είναι εξαιρετικής ποιότητας και συνδυάζονται με ευχάριστα διακοσμητικά στοιχεία. Στο κέντρο του ταμπλό φιλοξενείται η εύχρηστη και με άμεση απόκριση στις εντολές οθόνη των 8 ιντσών. Το νέο Nissan Juke με το αμάξωμα των 4.210 χιλιοστών μήκους διακρίνεται και για τους χώρους των επιβατών – αποσκευών. Στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα πόδια και τα κεφάλια είναι αρκετός, ενώ στην κορυφή της κατηγορίας τοποθετείται το πορτ μπαγκάζ των 422 λίτρων.

Nissan Juke 1.0T 114 HP tablo

Ευχάριστο και ασφαλές στην οδήγηση

Το νέο Nissan Juke κερδίζει αμέσως τον οδηγό του και με την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά. Τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτος πίσω συνεργάζονται ιδανικά και με το ενισχυμένο πλαίσιο, εξασφαλίζοντας πολύ καλό κράτημα και άνεση, παρά το σχετικά σφιχτό σετάρισμα.

Ταιριαστός με το όλο σύνολο είναι και ο 1.000άρης turbo κινητήρας των 114 ίππων και 200 Nm ροπής. Μια από τις αρετές του είναι το γεμάτο τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, που συνεχίζεται αμείωτο μέχρι λίγο πριν φτάσει τον κόφτη. Επιπλέον παρά την 3κύλινδρη υπόστασή του δεν περνάει στην καμπίνα ενοχλητικούς κραδασμούς ή θορύβους. Το εν λόγω μοτέρ εξασφαλίζει ακόμα γρήγορες επιταχύνσεις, ενώ η κατανάλωση στη δοκιμή βρέθηκε στα 7,2 λτ./100 χλμ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 999
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 114/5.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 200/3.000
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 10,7
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 180
Κατανάλωση* (λτ./100 χλμ.) 7,2
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 135
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store