Το συμφέρον υβριδικό SUV των 18.410 ευρώ

Η στροφή του αγοραστικού κοινού προς τα SUV είναι πλέον ξεκάθαρη και στην Ελλάδα, αφού σχεδόν 1 στα 2 καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Περισσότερη ζήτηση σημειώνουν τα μικρομεσαία SUV, μιας και συνδυάζουν πολλά πράγματα μαζί σε ένα όχημα, ενώ οι τιμές των περισσοτέρων βρίσκονται σε λογικά πλαίσια για τα δεδομένα των οικογενειακών μοντέλων.

Ανάμεσα στα πολλά C-SUV, υπάρχουν και εκείνα που προσφέρουν άριστο value for money, καθώς διατίθενται σε οικονομικές τιμές, ενώ δεν τους λείπει κάτι. Μια τέτοια ορθολογιστική και συμφέρουσα πρόταση, αποτελεί το Suzuki SX4 S-Cross. Το μικρομεσαίο ιαπωνικό SUV κοστίζει από 18.410 ευρώ (με το όφελος Hybrid For U) και είναι ένα ευρύχωρο αυτοκίνητο, με αποδοτικό υβριδικό κινητήρα και πολύ καλά χαρακτηριστικά σε διάφορους επιμέρους τομείς.

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης GL, ανήκουν τα εξής:

  • 7 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόνομης πέδησης
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός / πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός
  • Συστήματα Adaptive Cruise Control και περιοριστή ταχύτητας
  • Pάδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι
  • Προβολείς τεχνολογίας LED
  • Προβολείς ομίχλης εμπρός
  • Σύστημα Engine Auto Stop Start

Άνετο στο δρόμο και με αποδοτικό κινητήρα

Όπως ισχύει με όλα τα αυτοκίνητα της Suzuki, έτσι και το SX4 S-Cross κερδίζει αμέσως τον οδηγό του από την ευκολία που παρέχει στην οδήγηση και στους χειρισμούς γενικότερα. Το SX4 S-Cross διαθέτει καλή άνεση και ποιότητα κύλισης, το τιμόνι προσφέρει ικανοποιητική αίσθηση, όπως και τα αποτελεσματικά του φρένα με τους δίσκους σε όλους τους τροχούς. Το ιαπωνικό SUV ανταποκρίνεται άμεσα στις αλλαγές κατεύθυνσης, με την ανάρτηση να ελέγχει αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος και τις κλίσεις στις στροφές να είναι σχετικά περιορισμένες.

Ο νέος 1.400άρης BoosterJet κινητήρας με το ήπιο υβριδικό σύστημα, αποδίδει 129 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 235 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Ξεχωρίζει για την ομαλή του λειτουργία (4κύλινδρος) και την πολύ καλή ελαστικότητα και τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, βοηθώντας έτσι τον οδηγό να αποφεύγει τα συχνά ανεβοκατεβάσματα ταχυτήτων στις αστικές μετακινήσεις. Από πλευράς επιδόσεων τα καταφέρνει πολύ καλά (0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ.), όπως επίσης από κατανάλωση (5,4 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (121 γρ./χλμ.).

Ευρύχωρο και καλοφτιαγμένο εσωτερικό

Ο θάλαμος των επιβατών του Suzuki SX4 S-Cross, εστιάζει πρωτίστως στην πρακτικότητα και στους χώρους και λιγότερο στο να εντυπωσιάζει μέσω του σχεδιασμού του. Η θέση οδήγησης είναι πολύ καλή από πλευράς ορατότητας, ενώ ο οδηγός δεν θα δυσκολευτεί με την εργονομία και έχει στη διάθεσή του αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα. Τα πλαστικά στο ταμπλό και τις πόρτες είναι σκληρά στην πλειοψηφία τους (εκτός από το λεπτό μαλακό στο εμπρός τμήμα του ταμπλό) και ποιοτικά σε εφαρμογή. Τέσσερις ενήλικοι επιβάτες δεν θα παραπονεθούν ποτέ για τους προσφερόμενους χώρους, με τους πίσω να έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Αρκετός και πλήρως εκμεταλλεύσιμος με μεγάλο άνοιγμα, είναι και ο χώρος αποσκευών των 430 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store