VW T-Roc 1.5 TSI DSG για ασυμβίβαστους οδηγούς

Όλοι όσοι κάνουν έρευνα αγοράς για το επόμενο καινούργιο τους αυτοκίνητο, τα θέλουν όλα, δεδομένου ότι το τίμημα έχει ανέβει, ενώ οι ανάγκες έχουν και αυτές μεγαλώσει με τη σειρά τους. Ειδικά ένα σύγχρονο οικογενειακό μοντέλο θα πρέπει να καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, από τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας, έως μακρινά ταξίδια με άνεση και ασφάλεια. Τα μικρά SUV προσφέρουν στην πλειοψηφία τους τα παραπάνω ζητούμενα, για αυτό άλλωστε είναι δημοφιλή.

SUV δίχως συμβιβασμούς

VW T-Roc 1.5 TSI front

Όπως ισχύει και για το best seller VW, το T-Roc, το οποίο ειδικά με τον κινητήρα 1.5 TSI 150 PS και το DSG κιβώτιο ταχυτήτων απευθύνεται σε όσους δεν κάνουν συμβιβασμούς και τα θέλουν όλα από ένα B-SUV. Καταρχήν, το T-Roc μετά την πρόσφατη ανανέωση απέκτησε ακόμα πιο ελκυστικό και δυναμικό ταυτόχρονα σχεδιασμό. Τα εμπρός φώτα τεχνολογίας LED και τα σκούρα πίσω φωτιστικά σώματα, μαζί με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη μάσκα, κάνουν το T-Roc να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Παράλληλα, τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά, μαζί με τα φουσκώματα στα φτερά, χαρίζουν στο T-Roc μια στιβαρή εικόνα, ενώ συνολικά δείχνει μεγαλύτερο από τα 4.236 χλστ. που είναι το μήκος του.

Ανέσεις και ποιότητα μικρομεσαίου SUV

Στο ανανεωμένο T-Roc, η Volkswagen άλλαξε τελείως το ταμπλό, το οποίο αναβαθμίστηκε σημαντικά σε ποιότητα, αλλά και σε εμφάνιση. Κυρίαρχο στοιχείο του αποτελεί το μαλακό υλικό μαζί με τις ραφές στο ταμπλό, ενώ μαζί με τη γεροδεμένη συναρμογή και το πολύ καλό φινίρισμα, δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα μεγαλύτερα SUV. Το ίδιο ισχύει για τον εξοπλισμό και την τεχνολογία, χάρη στη νέα στάνταρ οθόνη των 8 ιντσών (προαιρετικά 9,2 ιντσών) του infotainment και του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 8 ιντσών. Όσο για τους χώρους, το T-Roc τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του. Τέσσερα άτομα ανεξαρτήτως αναστήματος θα φιλοξενηθούν δίχως καμία παραχώρηση, αφού έχουν στη διάθεσή τους αρκετό αέρα για τα πόδια και το κεφάλι. Από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας είναι και το πορτ μπαγκάζ των 445 λίτρων.

VW T-Roc 1.5 TSI tablo

Σιγουριά, άνεση και δύναμη στο δρόμο

Ο 1.5 TSI ACT κινητήρας με τους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής στις 1.500-3.500 σ.α.λ. ταιριάζει κατάλληλα με το 7άρι DSG. Το τράβηγμα του μοτέρ γίνεται αισθητό από τις χαμηλές στροφές, η ταχύτητα του οχήματος αυξάνεται εύκολα σε κάθε βαθιά πίεση του δεξιού πεντάλ (0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ.) και οι εναλλαγές των ταχυτήτων πραγματοποιούνται γρήγορα και ομαλά, τόσο στο αυτόματο πρόγραμμα, όσο και στο χειροκίνητο. Η μέση κατανάλωση στη δοκιμή βρέθηκε στα 8,5 λτ./100 χλμ. και με εκπομπές CO2 στα 139 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 89 ευρώ.

Πρόσθετα το Volkswagen T-Roc κερδίζει αμέσως την εμπιστοσύνη του οδηγού του, αφού αποπνέει ασφάλεια και σιγουριά ασχέτως της διαδρομής που θα χαράξει. Οι αναρτήσεις του με τα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά και τον ημιάκαμπτο πίσω άξονα διαθέτουν σχετικά σφιχτό σετάρισμα, ωστόσο οι διάφορες ανωμαλίες των δρόμων φιλτράρονται αποτελεσματικά. Παράλληλα το  μικρό γερμανικό SUV διακρίνεται για το χαμηλό θόρυβο κύλισης και την υποδειγματική του σταθερότητα, ακόμα και σε αρκετά γρήγορο τέμπο.

VW T-Roc 1.5 TSI strofi

Από 28.700 ευρώ, φουλ του εξοπλισμού

Το νέο Volkswagen T-Roc 1.5 TSI DSG Life πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 28.700 ευρώ και διαθέτει τα πάντα σε στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων. Πληροφοριακά χωρίς το DSG η ίδια έκδοση στοιχίζει από 27.250 ευρώ και το 1.0 TSI 110 PS από 25.600 ευρώ. Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόματο φρενάρισμα
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 8 ιντσών
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων
  • Ζάντες αλουμινίου
  • Όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες
  • Υποβοήθηση στάθμευσης

Get it on Google Play Download on the App Store