Το best seller premium αυτοκίνητο από 21.911 ευρώ

Η μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων αποδεικνύει πως το αγοραστικό κοινό έχει αγαπήσει ένα πολυτελές μικρομεσαίο μοντέλο και το έχει οδηγήσει στην κορυφή των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) το πρώτο 8μήνο του 2021, το μοντέλο που θα αναφερθούμε παρακάτω, έχει «πουλήσει» 1.410 αυτοκίνητα έως και σήμερα. Αναλύοντας τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά του, μερίδιο στην επιτυχία αυτή σίγουρα έχει η τιμή απόκτησης σε συνδυασμό με την ευρεία γκάμα κινητήρων, αφού προσφέρεται με κινητήρα βενζίνης, πετρελαίου κι ως plug-in hybrid, τον πλούσιο εξοπλισμό και την απτή ποιότητα σε κάθε εκατοστό της καμπίνας. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τους δυο τύπους αμαξώματος με τους οποίους είναι διαθέσιμο (hatchback & sedan), καθώς και το δυνατό όνομα που εγγυάται ασφαλείς και πολυτελείς μετακινήσεις! Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, είναι κάτι παραπάνω από αντιληπτοί οι λόγοι που τα αυτοκίνητα της Mercedes συγκαταλέγονται στα πιο ποθητά αυτοκίνητα παγκοσμίως! Με τιμή που ξεκινάει από τα 21.911 ευρώ, η Mercedes A 160 διαθέτει ότι θέλει ο αγοραστής της κατηγορίας, όπως: 7 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, infotainment MBUX με οθόνη 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, αλλά και το σύστημα Dynamic Select με επιλογές Comfort, Sport και Individual.

Όμορφη και δυναμική εντός κι εκτός!

Μερικά ακόμα από τα προτερήματα που διαθέτει η A-Class είναι ο έκδηλος δυναμισμός τόσο του αμαξώματος, όσο και της καμπίνας. Παρατηρώντας την εξωτερικά, θα σας ενθουσιάσει το εμπρόσθιο μέρος. Εκεί διακρίνεται το έντονα χαμηλωμένο ρύγχος, που σε συνδυασμό με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, προσδίδουν μια έντονα αθλητική εικόνα στο μικρομεσαίο μοντέλο. Υπέροχο όμως είναι και το οπίσθιο τμήμα, με τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα που θυμίζουν σταγόνα.

Η πολύ καλή δουλειά που έκαναν οι σχεδιαστές της μάρκας, συνεχίζεται και στην ποιοτική καμπίνα. Εκεί η τεχνολογία είναι έκδηλη σε κάθε εκατοστό του εσωτερικού, αρχής γενομένης από τις οθόνες του ταμπλό! Η αρχική έκδοση προσφέρεται με δύο οθόνες 7 ιντσών (μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το MBUX), ενώ προαιρετικά προσφέρονται δύο μεγαλύτερες 10,25 ιντσών! Κι επειδή το όνομα Mercedes είναι ταυτισμένο με την ποιότητα και την πολυτέλεια, τα στάνταρ είναι υψηλά και για το λόγο αυτό γίνεται χρήση αφρώδους υλικού σε ολόκληρο το ταμπλό και στο πάνω μέρος των εμπρός θυρών. Και όλη αυτή την πολυτέλεια θα την απολαμβάνουν με άνεση οι τέσσερις επιβάτες σας, όπως κι οι αποσκευές τους στο πορτ μπαγκάζ των 370 λίτρων.

Ιδανικός συνδυασμός κινητήρα και οδικής συμπεριφοράς

Πέρα από την εμφάνιση του αμαξώματος και της ποιότητας κατασκευής της καμπίνας που θα σας ενθουσιάσουν, ο συνδυασμός κινητήρα και οδικής συμπεριφοράς, θα σας συνεπάρει επίσης. Ο κινητήρας με χωρητικότητα 1,33 λίτρων, ισχύος 109 ίππων και 180 Nm ροπής, κατορθώνει να προσφέρει σβέλτες μετακινήσεις και χωρίς αντίκτυπο στην κατανάλωση καυσίμου. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να βρίσκεται στα 200 χλμ./ώρα! Κι όλα αυτά με κατανάλωση κατά WLTP που δεν ξεπερνάει τα 5,8 λτ./100 χλμ.

Στο δρόμο τώρα, οδηγός κι επιβάτες μετακινούνται με την ασφάλεια που μας έχει συνηθίσει η Mercedes όλα αυτά τα χρόνια! Από την πρώτη επαφή η A-Class αποπνέει έντονα το αίσθημα της σιγουριάς, όντας κι άνετη παράλληλα σε κάθε είδους διαδρομή. Η ανάρτηση κάνει εξαιρετική δουλειά, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την απαραίτητη σταθερότητα τόσο στις υψηλές ταχύτητες των αυτοκινητοδρόμων, όσο και σε δρόμο με στροφές, φιλτράροντας καθετί ενοχλητικό. Άξιο αναφοράς και σίγουρα θα το λατρέψετε, το σύστημα παραμετροποίησης με τις επιλογές ComfortSport και Individual. Κάθε μία από αυτές τις επιλογές διαμορφώνει ανάλογα το σύνολο, αφού επεμβαίνει σε κινητήρα και τιμόνι.

Get it on Google Play Download on the App Store