Audi: Φουλ για Formula 1 με την απόκτηση της McLaren

Όλα για όλα τα παίζει η Audi, που αύξησε την προσφορά της για την απόκτηση της McLaren F1 Racing Team, από 450 εκατομμύρια ευρώ σε 650 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Tα σενάρια, μάλιστα, «τρέχουν» και αναφέρουν ότι οι Γερμανοί έχουν στόχο και το τμήμα αυτοκινήτων της βρετανικής εταιρείας.

Αρχικά οι Άγγλοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τις φήμες περί εξαγοράς από την Audi, με τον Ζακ Μπράουν (αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας) να επιμένει πως η εταιρεία του δεν ήταν προς πώληση, ούτε αναζητούσε μετοχικούς εταίρους, αν και παραδέχτηκε ότι Audi και McLaren είχαν συναντηθεί για συνομιλίες. Όπου υπάρχει καπνός, όμως, υπάρχει και φωτιά: οι δύο εταιρείες αναμένεται να υπογράψουν μια επιστολή προθέσεων, ενώ το εποπτικό συμβούλιο της VW θα συναντηθεί για να συζητήσει τη συμφωνία εντός Απριλίου, σύμφωνα με το Bloomberg.

audi mclaren f1

Το Bloomberg ισχυρίζεται επίσης ότι η Audi θα μπορούσε να αποκτήσει μερίδιο στο τμήμα αυτοκινήτων της McLaren (McLaren Automotive), αλλά σε αυτό το σενάριο μπαίνει «σφήνα» η BMW που συνομιλεί με τη McLaren για να συνεργαστούν, προκειμένου να αναπτύξουν ηλεκτρικά σπορ μοντέλα. Οι δύο πλευρές φέρεται να υπέγραψαν μνημόνιο στις 24 Μαρτίου, αλλά όχι δεσμευτικής ισχύος. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, πάντως, η BMW διέψευσε τη φήμη που την ήθελε να αγοράζει τη McLaren Automotive.

Get it on Google Play Download on the App Store