Alfa Romeo Giulietta Model Year 2014

Η μικρομεσαία premium Alfa Romeo Giulietta προσφέρεται με ανανεωμένο στιλ και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά της. Η νέα εμφάνιση της μάσκας και το χρωμιωμένο πλαίσιο στους φανούς ομίχλης ανανεώνουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Τα εμπρός φώτα έχουν φώτα ημέρας με τεχνολογία LED και λειτουργία day light για μέγιστη ενεργητική ασφάλεια. Τη δυναμική της εικόνα ενισχύουν, οι τρεις νέες ζάντες αλουμινίου (16, 17 και 18 ιντσών), καθώς και τα νέα χρώματα Moonlight Pearl, Anodize Blue και Bronze.

Στο εσωτερικό αυτό που κυρίως ξεχωρίζει είναι μια νέα σχεδίαση των επιφανειών στις πόρτες καθώς και οι ολοκαίνουργιες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό. Τα καθίσματα και το τιμόνι είναι επίσης νέα ενώ βελτιωμένη είναι και η ποιότητα κατασκευής. Το εσωτερικό είναι τώρα πιο πρακτικό, καθώς αριστερά του οδηγού έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος τοποθέτησης μικροαντικειμένων. Ένας ακόμα νέος χώρος μικροαντικειμένων βρίσκεται μόνιμα στο επάνω μέρος του ταμπλό, στη θέση της Pop Up οθόνης του συστήματος πλοήγησης της προηγούμενης γενιάς, η οποία δεν χρειάζεται πλέον στο ανανεωμένο μοντέλο, αφού η νέα οθόνη είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό.

Νέο στοιχείο αποτελεί και το σύστημα πολυμέσων Uconnect multimedia που είναι διαθέσιμο με οθόνη αφής 5” ή 6,5” με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in. Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

Η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta ακολουθεί την ίδια λογική με την προηγούμενη σειρά σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη και θα διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1.4 ΤΒ των 105 ίππων, των 120 ίππων και των 170 ίππων, και τον ντίζελ 1.6 JTDM-2 των 105 ίππων (δείτε εδώ τη δοκιμή). Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα αρχίσει να διατίθεται η νέα έκδοση QV, με το νέο κινητήρα 1.75 TBi των 240 ίππων, και η νέα έκδοση Distinctive 2.0 JTDM-2 των 170 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT.

Η ανανεωμένη Giulietta διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, όλα ιδιαίτερα πλούσια, με έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και στην απόλαυση της σπορ οδήγησης με οικονομία, αφού όλα διαθέτουν σύστημα Alfa DNA και σύστημα Start-Stop (εκτός από την έκδοση QV).

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Giulietta MY 2014 ξεκινά από €19.500 (τιμή τιμοκαταλόγου) και αφορά την έκδοση 1.4 ΤΒ 105hp Progression ή από 17.940 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης και την έκτπωση των 600 ευρώ (δείτε εδώ αναλυτικά τον τιμοκατάλογο).

Get it on Google Play Download on the App Store