Αποκαλυπτήρια για την Alfa Romeo 4C

Μετά από μια σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών και διαρροή πληροφοριών, η Alfa Romeo παρουσιάζει επίσημα το νέο σπορ διθέσιο, πισωκίνητο, «κεντρομήχανο» μοντέλο 4C. Σχεδιαστικά η νέα Alfa Romeo 4C διατηρεί πολλά κοινά στοιχεία με το ομώνυμο πρωτότυπο μοντέλο και είναι ιδιαίτερα «φλογερή» από όποια πλευρά και να την κοιτάξει κανείς αλλά και ποθητή για να σε σαγηνέψει και να σε προκαλέσει να την οδηγήσεις (αυθεντική Alfa Romeo). Το αμάξωμά της έχει τις ιδανικές αναλογίες, αφού είναι κοντό (μήκος 4,0 μέτρα), πλατύ (2,0 μέτρα), πολύ χαμηλό (1,18 μέτρα) και με τους τροχούς ακροβολισμένους στα άκρα (μεταξόνιο σχεδόν 2,4 μέτρων).

Το πλαίσιό της είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακόνημα, όπως και τμήματα του εσωτερικού και έτσι επιτυγχάνεται αναλογία βάρους-ισχύος λιγότερο από 4 κιλά/ίππο! Για την κίνησή της νέας Alfa Romeo 4C υπάρχει το νέο 1.75 λίτρων αλουμινένιο μηχανικό σύνολο με άμεσο ψεκασμό καυσίμου, διπλό συνεχόμενο μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και νέο σύστημα turbo που εκμηδενίζει την υστέρηση ισχύος. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη ξηρό κιβώτιο ταχυτήτων TCT με paddles στο τιμόνι, το οποίο σύμφωνα με την Alfa Romeo προσφέρει ακαριαίες αλλαγές. Η 4C εφοδιάζεται και με το αναβαθμισμένο σύστημα Alfa DNA, το οποίο περιλαμβάνει τις 3 γνωστές επιλογές Dynamic, Natural και All Weather, αλλά και μία ακόμα, την Sport για κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις, τα οποία αναμένουμε εναγωνίως, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκδόσεις με 240 και 270 ίππους και το 2014 κάμπριο 4C. Η παραγωγή της 4C θα γίνεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Modena και η διάθεσή της θα ξεκινήσει μέσα στο 2013, ενώ θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή της Alfa Romeo στην Αμερικάνικη αγορά. 

Get it on Google Play Download on the App Store