Όλα τα αυτοκίνητα με φυσικό αέριο συγκριτικά με τα βενζίνης

Το φυσικό αέριο έχει μπει στην ζωή μας εδώ και αρκετά χρόνια μέσω της οικιακής χρήσης και έχει ξεχωρίσει για την σημαντική οικονομία που προσφέρει. Όσον αφορά στα οχήματα, εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορούν στην χώρα μας 600 λεωφορεία που τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο από τον σταθμό ανεφοδιασμού που βρίσκεται στην Ανθούσα. Εκεί από το 2010 λειτουργεί και πρατήριο ιδιωτικής χρήσης.

Ορισμένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου (CNG) είναι η χαμηλή κατανάλωση (μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), όπως και η εξίσου χαμηλή τιμή, που κυμαίνεται στα 0,9 ευρώ το κιλό.

Το δίκτυο πρατηρίων ανεφοδιασμού φυσικού αερίου κίνησης της Fisikon για αυτοκίνητα και λοιπά οχήματα αναπτύσσεται, ενώ ήδη είναι σε λειτουργία οκτώ πρατήρια σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Έτσι καλύπτεται ένα μέρος των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας μας, καθώς και η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Σε αυτό το αφιέρωμα εξετάζουμε τα εργοστασιακά μοντέλα που διατίθενται ή πωλούνταν μέχρι πρν από λίγο καιρό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και είναι διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο/βενζίνη) και τα συγκρίνουμε με τις πλησιέστερες σε τιμή ή απόδοση αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Audi A3 g-tron 1.4 TFSI με φυσικό αέριο VS A3 1.2 TFSI

Το Audi A3 g-tron 1.4 TFSI 110 hp είναι το πρώτο αυτοκίνητο της γερμανικής φίρμας με CNG (φυσικό αέριο), το οποίο διατίθεται και στην χώρα μας με τιμή από 28.000 ευρώ. Με το CNG εξασφαλίζει εξαιρετική οικονομία, αφού σύμφωνα με την Audi… Περισσότερα εδώ.

Fiat 500L TwinAir Turbo Natural Power 80 PS με φυσικό αέριο

Ο κινητήρας 0.9 TwinAir Turbo Natural Power 80 PS κινεί και το Fiat 500L στην έκδοση με φυσικό αέριο, χαρίζοντάς του σημαντική οικονομία στις μετακινήσεις και αισθητά χαμηλότερες εκπομπές CO2. Από πλευράς επιδόσεων σίγουρα θα… Περισσότερα εδώ.

Fiat Punto 1.4 70 PS Natural Power VS Punto 1.4 77 PS LPG

To Punto στην έκδοση με το φυσικό αέριο δεν εφοδιάζεται με τον 0.9 TwinAir κινητήρα, αλλά με τον 8βάλβιδο των 1.4 λίτρων ισχύος 70 ίππων με CNG και 77 ίππων με βενζίνη ή LPG το οποίο διατίθεται με αυτό τον κινητήρα. Οι επιδόσεις που… Περισσότερα εδώ.

Fiat Panda 0.9 TwinAir Turbo Natural Power 80 PS με φυσικό αέριο

Η Fiat Group είναι για περισσότερα από 15 χρόνια πρωτοπόρος στην παραγωγή οχημάτων φυσικού αερίου, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα μοντέλων διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου/βενζίνης), όπως είναι και το Panda με το δικύλινδρο 0.9… Περισσότερα εδώ.

Fiat Qubo 1.4 70 PS Natural Power VS Qubo 1.3 diesel

Όπως και το Punto, έτσι και το Qubo στην έκδοση διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και βενζίνη) τροφοδοτείται με τον 8βάλβιδο κινητήρα των 1.4 λίτρων ισχύος 70 ίππων με CNG και 77 ίππων με βενζίνη. Στον τομέα των επιδόσεων, το Qubo… Περισσότερα εδώ.

Fiat Doblo 1.4 T-Jet 120 PS Natural Power με φυσικό αέριο

Με τον turbo κινητήρα των 1.4 λίτρων ισχύος 120 ίππων, το Doblo επιτυγχάνει τον πιο ιδανικό συνδυασμό απόδοσης – επιδόσεων – κατανάλωσης, συγκριτικά με τα ατμοσφαιρικά μοτέρ. Οι 120 ίπποι του T-Jet κινητήρα το κινούν αξιοπρεπέστατα… Περισσότερα εδώ.

Lancia Ypsilon 0.9 TwinAir CNG VS Ypsilon 0.9 TwinAir

Ο κινητήρας 0.9 TwinAir Turbo Natural Power 80 PS της Fiat, τοποθετείται και στο Ypsilon, προσφέροντάς του αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 12,8 δλ.), εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και πολύ περιορισμένες εκπομπές… Περισσότερα εδώ.

Mercedes B 200 c με φυσικό αέριο VS B 200

Η Mercedes εφοδιάζει με κινητήρα φυσικού αερίου την B-Class, στην έκδοση Β 200 c με το 2λιτρο μηχανικό σύνολο των 156 ίππων και 270 Nm ροπής. Η επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι σβέλτες, ενώ αντιθέτως η κατανάλωση και οι εκπομπές… Περισσότερα εδώ.

Mercedes E 200 NGT με φυσικό αέριο VS E 200

Η Mercedes E-Class ήταν διαθέσιμη και στην χώρα μας στην «οικολογική» έκδοση E 200 Natural Gas Drive με φυσικό αέριο, η οποία καταναλώνει μόλις 4,3 κιλά/100 χλμ. φυσικού αερίου, που αντιστοιχεί σε περίπου 4 ευρώ/100 χλμ., ενώ… Περισσότερα εδώ.

Opel Zafira Family 1.6 CNG Turbo VS Zafira Family 1.8

Ο 1.6 λίτρων turbo κινητήρας CNG της Opel, εφοδιάζει και την έκδοση Family του Zafira (έχει σταματήσει η διάθεση της έκδοσης CNG) και όπως και στην περίπτωση του Zafira Tourer κι εδώ είναι σημαντικά οικονομικότερος σε κατανάλωση… Περισσότερα εδώ.

Opel Combo με φυσικό αέριο 1.4 T-Jet 120 PS Natural Power

To δίδυμο αδελφάκι του Fiat Doblo, το Opel Combo στην έκδοση CNG εφοδιάζεται και αυτό με τον turbo κινητήρα των 1.4 λίτρων ισχύος 120 ίππων. Έτσι και στο Combo το T-Jet μηχανικό σύνολο εξασφαλίζει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις… Περισσότερα εδώ.

Opel Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo VS Zafira Tourer 1.4 Turbo

Το Opel Zafira Tourer στην έκδοση φυσικού αερίου εφοδιάζεται με 1.6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που αποδίδει 150 ίππους και 210 Nm ροπής. Σε άμεση σύγκριση με το αμιγώς βενζινοκίνητο Zafira των 1.4 λίτρων, αυτός… Περισσότερα εδώ.

SEAT Mii ΕcoFuel με φυσικό αέριο VS Mii 1.0 75 PS

Όπως και στην περίπτωση του VW up! έτσι και στο SEAT Μii οι διαφορές του με το φυσικού αερίου αδελφάκι του είναι σημαντικές. Σε επιδόσεις το αμιγώς βενζινοκίνητο Mii 75 PS έχει το πάνω χέρι καθολικά όμως σε κατανάλωση, η διαφορά υπέρ… Περισσότερα εδώ.

SEAT Leon 1.4 TGI με φυσικό αέριο VS Leon 1.4 TSI 125 PS

Το νέο SEAT Leon διατίθεται και σε έκδοση με φυσικό αέριο, με τον κινητήρα 1.4 TGI απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής. Με το φυσικό αέριο προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων με κατανάλωση 3,5 kg CNG ανά 100 χιλιόμετρα και… Περισσότερα εδώ.

Skoda Citigo 1.0 G-TEC με φυσικό αέριο VS Citigo 1.0 75 PS

Χωρίς καμία ουσιαστικά διαφορά με τα αδελφά VW up! και SEAT Mii, το Citigo διαθέτει και εκείνο την φυσικού αερίου έκδοση με την ονομασία G-TEC. Αυτή η έκδοση εφοδιάζεται με τον ίδιο 1.0 λίτρου κινητήρα του αμιγώς βενζινοκίνητου Citigo… Περισσότερα εδώ.

Skoda Octavia 1.4 G-TEC με φυσικό αέριο VS Octavia 1.2 TSI

Η νέα Skoda Octavia ήταν διαθέσιμη και στην χώρα μας στην έκδοση 1.4 G-TEC με τον κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνη/φυσικό αέριο) με απόδοση 110 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος μόνο με την χρήση φυσικού αερίου μπορεί να διανύσει… Περισσότερα εδώ.

VW eco up! με φυσικό αέριο VS up! 1.0 75 PS

To μίνι eco up!, το οποίο είναι διαθέσιμο στην χώρα μας εφοδιάζεται με τον 999 κ.εκ. κινητήρα απόδοσης 68 ίππων (7 λιγότερους από την πλησιέστερη σε τιμή βενζινοκίνητη έκδοση των 75 ίππων) και 90 Nm ροπής (έναντι 95 της βενζίνης). Η… Περισσότερα εδώ.

VW Golf 1.4 TGI με φυσικό αέριο VS Golf 1.0 TSI 115 PS

Το VW Golf με τον κινητήρα φυσικού αερίου 1.4 TGI 110 PS κοστίζει από 24.500 ευρώ. Ο εν λόγω κινητήρας εξασφαλίζει αρκετά καλές επιδόσεις και οικονομία, αφού καταναλώνει 3,5 κιλά CNG/100 χλμ., εκπέμπει μόλις 94 γρ./χλμ. CO2 και… Περισσότερα εδώ.

VW Touran 1.4 TSI 150 PS EcoFuel VS 1.4 TSI 140 PS

To πολυχρηστικό VW Touran στην έκδοση διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και βενζίνη), προσφέρει ότι αναζητήσει κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. Αφθονία χώρων, πρακτικότητα, αυξημένη ισχύ, πολύ καλές επιδόσεις και σημαντική… Περισσότερα εδώ.

VW Passat 1.4 TSI 150 PS EcoFuel VS Passat 1.4 TSI 160 PS

O κινητήρας 1.4 TSI 150 PS EcoFuel τοποθετείται και στο μεσαίο μοντέλο Passat, εξασφαλίζοντας στο αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις και αυξημένη απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος σε καύσιμα και περιορισμένες εκπομπές… Περισσότερα εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store