Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 563 PS στο δυναμόμετρο (+video)

Η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio προκάλεσε από την πρώτη στιγμή αίσθηση με την άκρως δυναμική της εμφάνιση και τις υψηλές επιδόσεις της. Αυτή τη φορά δεν θα τη δούμε σε κάποια κόντρα ή να γυρίζει με το πλάι σε πίστα αλλά να «στροφάρει» επάνω σε δυναμόμετρο και να ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο της.

Δείτε ακόμη: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ακούγεται σαν Ferrari (+video)

Και όταν λέμε όλο το ταλέντο της, το εννοούμε, καθώς θα δούμε την απόδοσή της να φτάνει στους 563 ίππους και στα 716 Nm ροπής, σύμφωνα με το δυναμόμετρο SuperFlow 880E dyno, στο οποίο έγινε η μέτρηση.

Διαφορά σημαντική αν αναλογιστεί κανείς πως στην εργοστασιακή έκδοσή της, ο V6 2.9 λτ. με την περιποίηση της Ferrari, αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Κολασμένη ματ κόκκινη Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Η αλλαγή αυτή οφείλεται στην Biesse Racing, το βελτιωτικό οίκο από την Ιταλία, που φρόντισε να εξοπλίσει με όλα τα καλούδια του πρώτου σταδίου την «Ιταλίδα καλλονή». Αυτό σημαίνει φίλτρο, πρόγραμμα και εξάτμιση, με τους Ιταλούς μηχανικούς να λένε πως δόθηκε μεγάλη προσοχή κατά την βελτίωση της Alfa, προκειμένου η μετάδοση της δύναμης να μην γίνεται άτσαλα.

Απολαύστε την στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store