7θέσιο κτήνος με 1000 άλογα από τη Hennessey

Η Hennessey είναι μια εταιρεία που φημίζεται για τις εξωπραγματικές της δημιουργίες. Αυτή τη φορά βελτίωσε το ήδη ισχυρό pick up Dodge RAM 150 TRX, δίνοντας του επιπλέον ισχύ και έξτρα θέσεις στο εσωτερικό του!

Αρχικά οι βελτιωτές αναβάθμισαν την εμφάνιση του RAM προσθέτοντας του ένα τονισμένο bodykit, ώστε η δύναμη του κινητήρα να συνοδεύεται από την απαραίτητη αγριάδα. Του ενσωμάτωσαν το Mammoth Off-Road πακέτο που περιλαμβάνει νέα ανάρτηση που ψηλώνει το αμάξωμα κατά 6,3 εκ., ελαστικά off road 35 ιντσών, αλλά κι έναν χειροποίητο προφυλακτήρα που ενσωματώνει LED φώτα! Όμως εκεί που πραγματικά έδωσαν ρεσιτάλ, είναι στην επέκταση της οροφής, πάνω από τη καρότσα. Αρχικά δημιούργησαν νέες κολώνες στο πίσω τμήμα, οι οποίες εκτείνονται από τα πίσω φωτιστικά σώματα και προς τα πάνω. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά αναφέρει πως πλέον υπάρχει άφθονος χώρος για 7 επιβάτες με τις αποσκευές τους.   

Το επιπλέον βάρος των 7 επιβαινόντων δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε για την εργοστασιακή ιπποδύναμη των 712 ίππων και 881 Nm ροπής, πόσο δε μάλλον τώρα, που τα τζιμάνια της Hennessey «γαργάλησαν» των supercharged 8κύλινδρο κινητήρα των 6,2 λίτρων! Η δύναμη του θηριώδους κινητήρα εκτοξεύτηκε στα 1.026 άλογα, όπως και η ροπή που άγγιξε τα 1.313 Nm! Όπως ανακοίνωσε η βελτιωτική εταιρεία, το κτηνώδες RAM κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ., καλύπτοντας το 400άρι σε 11,4 δλ., με ταχύτητα εξόδου 193 χλμ./ώρα! Ωραία όλα αυτά αλλά μην νομίζετε ότι μιλάμε για μια φθηνή μετατροπή, αφού η Hennessey ζητάει 375.000 δολάρια ή διαφορετικά, 309.415 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία! Σίγουρα το κόστος είναι υψηλό, αλλά ο τυχερός κάτοχος θα έχει κάτι σπάνιο στα χέρια του, μιας και η Hennessey θα κατασκευάσει μόλις 20 κομμάτια!

Get it on Google Play Download on the App Store