Ανελέητο 4ρότορο RX-7 ουρλιάζει σαν F1 (+video)

Ένα από τα πιο ακραία Mazda RX-7 στον πλανήτη βρίσκεται στις Η.Π.Α., έχοντας έναν φοβερό και τρομερό 4ρότορο Wankel να ουρλιάζει στις 9.500 σ.α.λ. ωσάν μονοθέσιο της Formula 1, από την εποχή των τελευταίων ατμοσφαιρικών μοτέρ!

Το «δαιμονισμένο» FD ανήκει στον David Mazzei και διαθέτει ένα σωρό καλούδια, που ξεκινούν από τον 4ρότορο custom περιστροφικό κινητήρα και τη θεόρατη τουρμπίνα GTX55 της Garrett, για να φτάσουν στο 6άρι σειριακό κιβώτιο της Quaife και την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Fortune Auto. Μια τετράδα σλικ της Toyo κι άλλη μια τετράδα δισκόφρενων-δαγκανών της Brembo απαντώνται στα άκρα του αυτοκινήτου, ενώ ο αεραγωγός στην οροφή -που θυμίζει αγωνιστικό του JGTC (Japan Grand Touring Championship)- φροντίζει για την ψύξη του intercooler, το οποίο έχει τοποθετηθεί πίσω γιατί απλούστατα δεν υπήρχε χώρος στο μηχανοστάσιο.

Πίσω βρίσκεται και το ψυγείο της μετάδοσης, που μόνη της κόστισε 10.000 δολάρια. Το κιβώτιο διαθέτει τόσο λεβιέ όσο και paddles πίσω από το τιμόνι (αμφότερα ανθρακονημάτινα), έχοντας τη δυνατότητα για αλλαγές σχέσεων σε μόλις 50 millisecond. Ο ήχος και το τράνταγμα στα ανεβάσματα παραπέμπει σε γνήσια αγωνιστική κατασκευή, όπως φυσικά και τα ντεσιμπέλ που παράγονται από τον τερατώδη Wankel. Ο κινητήρας στροφάρει μέχρι τις 9.500 σ.α.λ. και εκπέμπει απόκοσμα υψίσυχνες νότες, που θυμίζουν τους V8 στην F1 πριν την υβριδική εποχή. Ο τρομακτικός ήχος μάλιστα εμπλουτίζεται από αναλόγου επιπέδου δύναμη, η οποία έχει μετρηθεί πάνω από τους 800 ίππους – στους τροχούς! Κοινώς, μιλάμε για πάνω από 1.000 άλογα στους ρότορες.

Get it on Google Play Download on the App Store