Απίθανη Porsche 911 GT3 με μοτέρ Impreza STI 550HP

Μια καταπληκτική μίξη Porsche 911 GT3 – Subaru Impreza STI είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό έκθεμα της φετινής SEMA, με όλη τη μεγαλοπρέπεια που χαρίζουν τα χρώματα της Subaru Motorsport και ένα 2.5άρης boxer 550 ίππων!

Η 911 GT3 STI, όπως είναι το όνομα της εντυπωσιακής Γερμανογιαπωνέζας, αποτελεί έργο της σύμπραξης Eneos – DevSpeed Motorsports. Αρχικά αγοράστηκε από τον επαγγελματία drifter και καροσερίστα Faruk Kugay, ως τρακαρισμένη 997 GT3 χωρίς κινητήρα. Το κενό στο μηχανοστάσιο ιντρίγκαρε τη φαντασία του Kugay, ο οποίος αποφάσισε να το γεμίσει με έναν EJ25 από Impreza STI του 2008. Αμέσως αλλάχτηκαν τούρμπο-intercooler με μεγαλύτερα, ενώ το δρόμο της αντικατάστασης πήραν επίσης οι εκκεντροφόροι, οι αντλίες βενζίνης και νερού, το σύστημα τροφοδοσίας, τα μπεκ, η εξάτμισης και ο εγκέφαλος.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 550 ίπποι, ξεπερνώντας κατά 220 άλογα την εργοστασιακή ισχύ του 2.5λτ. τετρακύλινδρου boxer και κατά 135 ίππους τον ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο 3.6λτ. της 997 GT3, με τον EJ25 να είναι παράλληλα 77 κιλά ελαφρύτερος. Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενισχυμένου 6τάχυτου κιβωτίου από το Impreza STI και μπλοκέ διαφορικού, ενώ η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη της BC Racing και διαθέτει στοιχεία από την αγωνιστική 911 Cup. Στο ίδιο μήκος κύματος το απογυμνωμένο εσωτερικό και η παρουσία κλωβού ασφαλείας, όπως και ο υδραυλικός γρύλος που σηκώνει το αυτοκίνητο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, για ταχύτατες αλλαγές ελαστικών στα pit stop.

Για το τέλος, αφήσαμε την εκθαμβωτική εμφάνιση. Το bodykit έχει κατασκευαστεί με έμπνευση από την 911 GT3R, περιλαμβάνοντας και περιλαμβάνει ένα έντονο splitter, φαρδιά αεριζόμενα φτερά, οροφή από ανθρακονήματα, πίσω φώτα από το 997.2 και έναν πίσω προφυλακτήρα που αφήνει εκτεθειμένο μέρος των τροχών. Τροχοί που αποτελούνται από 19άρες ζάντες και ελαστικά Toyo Proxes R888R, διάστασης 265/35 μπροστά και 345/30 πίσω. Αεροτομή και κάλυμμα κινητήρα έχουν φύγει, προκειμένου να θαυμάζουν τα βλέμματα την καρδιά της 911 GT3 STI. Και, φυσικά, STI -Subaru ή μη- χωρίς τα χαρακτηριστικό μπλε-κίτρινο και τις Πλειάδες πάνω του, μαζί με χρυσαφί ζάντες, απλά δεν υφίσταται!

Get it on Google Play Download on the App Store