Ασύλληπτο κράμα Peugeot 106 Rallye και Evo! (+video)

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ζούμε στην εποχή των crossover. Με αυτό τον όρο έχουν καθιερωθεί τα αυτοκίνητα που συνδυάζουν κάποιο τύπο αμαξώματος (συνήθως μικρομεσαία και μεσαία χάτσμπακ) με εμφάνιση και δυνατότητες εκτός δρόμου. Ωστόσο, η ετυμολογική έννοια του «crossover» υποδηλώνει μίξη. Είτε αμαξωμάτων, είτε μηχανικών μερών, είτε ολόκληρων αυτοκινήτων. Τρανό παράδειγμα, το εν λόγω Peugeot 106 Rallye Evo!

Δείτε ακόμα: «Ελληνικό» Peugeot 106 Rallye 710 ίππων «ουρλιάζει» στις 10.000 σ.α.λ! (+video)

Το γαλλικό χάτσμπακ ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα 16βάλβιδο 1.600άρη 120 ίππων. Ο Phildar (όπως είναι το Instagram-ικό όνομα του δημιουργού), όμως, ήθελε κάτι παραπάνω. Θα μπορούσε να ακολουθήσει το δρόμο της βελτίωσης, στον οποίο ο TU5 έχει διαπρέψει τόσο σε ατμοσφαιρική, όσο και υπερτροφοδοτούμενη εκτέλεση. Ο Γάλλος, ωστόσο, ήθελε το απόλυτο «όπλο» για track days και Time Attacks. Κάτι που σήμαινε βελτίωση της πρόσφυσης, πέρα από την αύξηση της ισχύος. Ποια η λύση; Μα φυσικά το «πάντρεμα» του Rallye με Mitsubishi Lancer Evo!

Ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο 4G63 και το σύστημα τετρακίνησης της ιαπωνικής rally replica ανέλαβαν καθήκοντα στον «Ράλλο», όπως και το αμάξωμα του 106 kit car. Τη μετάδοση στους τέσσερις τροχούς ανέλαβε ένα 6άρι σειριακό της Quaife και το εσωτερικό έμεινε μόνο με το κάθισμα του οδηγού, μαζί με τον κλωβό ασφαλείας. Το μοτέρ είναι βελτιωμένο και διαθέτει πιστόνια Wiseco, μπιέλες Howards, εκκεντροφόρους Kelford, ροϊκή εξέλιξη στην κεφαλή, μεγαλύτερο τούρμπο και αναλόγων προδιαγραφών intercooler. Το 106 Evo διαθέτει 3 προγράμματα χαρτογράφησης, αναλόγως πίστας και event.

Διαβάστε επίσης: Η Mitsubishi εξετάζει την επιστροφή του Evo!

Στο πρώτο στάδιο, η πίεση είναι στο 1 bar και η ισχύς στους 408 ίππους. Στο δεύτερο ανεβαίνουμε στα 1,4 bar και τα 466 άλογα, ενώ στο ανώτερο πάμε στα 1,8 bar και τους 565 ίππους! Όλα αυτά για σχεδόν 900 κιλά. Οπότε φαντάζεστε τι γίνεται όταν το μεταλλαγμένο Rallye μπαίνει στην πίστα. Βασικά, δεν χρειάζεται να το φανταστείτε. Μπορείτε να το απολαύσετε, ευθύς αμέσως

Get it on Google Play Download on the App Store