Audi RS 6 «σαύρες» δεν αφήνουν βλέμμα για βλέμμα

Το Audi RS 6 είναι από τα ισχυρότερα και ταχύτερα αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει ένας οικογενειάρχης. Για την ακρίβεια, από τα ελάχιστα που συνδυάζουν πρακτικότητα και επιδόσεις supercar, με εμφάνιση που κάλλιστα θα το χαρακτήριζε ως «family muscle car».

Ο κλάδος της βελτίωσης το έχει αγκαλιάσει, ωστόσο δεν χρειάζονται πολλά για να δείξει ακόμα περισσότερο. Μια τετράδα ζάντες είναι υπεραρκετές. Αυτές της Vossen, που βλέπουμε στα δυο συγκεκριμένα RS 6, αναβαθμίζουν κατακόρυφα το οπτικό αποτέλεσμα – και μαζί την πιθανότητα πρόκλησης εμφράγματος σε συνάντηση με λακκούβα, σαμάρι ή πεζοδρόμιο. Το κόκκινο φοράει τις Patina Gold Forged LC2-C1 σε διάσταση 23 ιντσών (21 οι εργοστασιακές), ενώ το μπεζ τις Midnight Smoke EVO-4R σε λίγο πιο λογική διάμετρο 22 ιντσών. Αμφότερες οι ζάντες είναι πανάκριβες, με αυτές του Tango Red RS 6 να κοστολογούνται στις 1.800 δολάρια (1.521 ευρώ) έκαστη και τις αντίστοιχες του Desert Tan ακόμα υψηλότερα (παρότι μικρότερες), στις 2.400 δολάρια (2.027 ευρώ) η μία! Οι ακριβότερες μάλιστα συνδυάζονται και με χαμηλωμένη ανάρτηση, της MTM.

Άλλες βελτιώσεις δεν υπάρχουν, κάτι που σημαίνει πως σε αμφότερα τα Audi ο 4λιτρος twinturbo V8 παράγει 600 ίππους στις 6.000-6.250 σ.α.λ., έχοντας 800 πληθωρικά Nm ροπής στις 2.050-4.500 σ.α.λ. να γεμίζουν το εύρος απόδοσης. Σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης quattro, το βάρους 2.075 κιλών Avant μπορεί να εκτοξευθεί στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,6 δλ. και να φτάσει μέχρι τα 305 χλμ./ώρα (με το πακέτο Dynamic Plus), όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά.

Get it on Google Play Download on the App Store