Civic Supra 450 ίππων με το πλάι κι όπου πάει (+video)

Ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματα -αν κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει ως τέτοιο- του Civic Type R, είναι το γεγονός πως περνάει την ισχύ στο δρόμο μέσω του εμπρός άξονα. Δεν θα ήταν όνειρο να τροφοδοτεί τον πίσω άξονα το κορυφαίο Honda; Και μάλιστα όχι με τον 2λιτρο VTEC Turbo στο μηχανοστάσιο, αλλά τον 2jZ των Toyota Supra MK3 και MK4!

Ένα τέτοιο «Τάπερ» ήθελε να δημιουργήσει μια ομάδα Κινέζων, αλλά τελικά επέλεξαν να εξοικονομήσουν τα παραπάνω χρήματα που απαιτούνταν για την αγορά του, ώστε να τα δώσουν στη βελτίωση. Έτσι απέκτησαν ένα απλό Civic 1.5 VTEC Turbo των 182 ίππων, με σκοπό να το μετατρέψουν σε μηχανή παραγωγής πλαγιολισθήσεων. Ιδανικός δότης, η τέταρτη γενιά της Supra και ο θρυλικός twinturbo εξακύλινδρος εν σειρά των 3 λίτρων! Με μερικές απλές περιφερειακές αναβαθμίσεις (τα «3Ε», δηλαδή εισαγωγή, εξάτμιση, εγκέφαλο) φτάνει με άνεση στα 450 άλογα και μετατρέπει το φιλήσυχο χάτσμπακ σε βασανιστή πίσω ελαστικών.

Η νέα ανάρτηση με το έντονο αρνητικό κάμπερ, το roll cage και το υδραυλικό χειρόφρενο δεν θα μπορούσαν να λείπουν, παρέχοντας στην επαγγελματία drifter Echo Gao όλα τα εφόδια για ακατάπαυστο «παντιλίκωμα». Με τις γωνίες που δίνει στο Civic «Supra» η Gao, αποδεικνύει πως δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτές του Ken Block και καταρρίπτει τα στερεότυπα για τις γυναίκες οδηγούς και την αίσθηση του χώρου!

Get it on Google Play Download on the App Store