«Εγκεφαλική» βελτίωση της Nismo για το Nissan Z

Ενόσω περιμένουμε την ολοκληρωμένη πρόταση της Nismo για το Z Coupe, το τμήμα ειδικών αποστολών της Nissan λανσάρει ένα πρώτο στάδιο για τον 3.0 V6 twinturbo που αποτελείται μόνο από ένα πρόγραμμα στην κεντρική μονάδα ελέγχου.

Το Nismo Sports Resetting Type 2, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, βελτιώνει τα χαρακτηριστικά απόδοσης του κινητήρα αλλάζοντας την πίεση των τούρμπο και τους χάρτες ανάφλεξης. Το νέο πρόγραμμα δεν συνοδεύεται από αναβαθμίσεις σε άλλα εξαρτήματα (εξάτμιση πχ), με τη Nismo να αναφέρει επίσης καλύτερη απόκριση στις χαμηλομεσαίες στροφές, αλλά μόνο για το Z με το αυτόματο 9άρι κιβώτιο και αποκλειστικά όταν είναι ενεργοποιημένο το Sport mode. Αυτό που προξενεί εντύπωση, ωστόσο, είναι το γεγονός που δεν ανακοινώνεται κανένα στοιχείο απόδοσης.

Συνεπώς, δεν γνωρίζουμε πόσο ανεβαίνει η ισχύς του VR30DDTT. Κανονικά παράγει 405 ίππους και 475 Nm ροπής, οπότε βάσει άλλων πρώτων σταδίων σε υπερτροφοδοτούμενα σύνολα θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 430 άλογα και 500 Nm. Νούμερα που θα μπορούσαν να συνδέσουν το απλό Z Coupe με το επερχόμενο Nismo, που φημολογείται ότι θα διαθέτει 450 ίππους μίνιμουμ. Τιμή, αντίθετα, ανακοινώνεται. Το Sports Resetting Type 2 τιμολογείται στις 143.000 γεν, που ισοδυναμούν με 989 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store