Εξωφρενικό Audi RS Q8 900 ίππων της Manhart!

Το πολυτελές και πανίσχυρο Audi RS Q8, ανέλαβε να βελτιώσει ο γνωστός γερμανικός οίκος, Manhart. Οι μηχανικοί του το παράκαναν (με την καλή έννοια) και μας παρουσιάζουν το κτήνος των 900 ίππων.

Δείτε ακόμα: «Εκτελεί» το Audi RS Q8 με 600 ίππους και 305 χλμ./ώρα!

Το Audi RS Q8 είναι το πιο ακριβό, αλλά και συνάμα το ισχυρότερο μοντέλο που φέρει το λογότυπο της γερμανικής εταιρείας. Όμως επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, η Manhart φροντίζει να μας παρουσιάσει μια εξωφρενική βελτίωσή του. Το πακέτο βελτίωσης είναι ολοκληρωμένο και περιλαμβάνει τόσο τo «αγρίεμα» της εξωτερικής εμφάνισης, όσο και του κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τα καινοτόμα Audi 100 Duo και A4 Duo;

Ξεκινώντας με το φαίνεσθαι, η Manhart φρόντισε να τοποθετήσει ένα πλήρες ανθρακονημάτινο body kit, με σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με τεράστια ανοίγματα. Εντυπωσιακά είναι τα τονισμένα τόξα των τροχών, αλλά και κι ο πίσω διαχύτης, συνδυαστικά με την εμφατική αεροτομή και τις διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής, δεξιά κι αριστερά του προφυλακτήρα. Για να ολοκληρωθεί η εξωτερική βελτίωση, η νέα ανάρτηση χαμήλωσε το αμάξωμα κατά 30 χλστ., και τοποθετήθηκαν ειδικής σχεδίασης ζάντες 23 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: Audi RS Q8 πήγε για «ψάρεμα»

Το ζουμί όμως της υποθέσεως κρύβεται κάτω από το μυώδες καπό, όπου ο 4λιτρος TFSI κινητήρας πλέον αποδίδει 900 ίππους, έναντι των 600 που έβγαζε από το εργοστάσιο. Αντίστοιχα αυξημένη είναι κι η ροπή, όπου από τα 800 Nm πλέον αγγίζει τα 1.080 Nm. Το RQ 900, όπως το ονόμασε η Manhart, διαθέτει νέα χαρτογράφηση για το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιδόσεις. Έτσι το 0100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,8 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 13,7 δλ., με το κοντέρ να τερματίζει τα 305 χλμ./ώρα. Αν το σκέφτεστε, να σας ενημερώσουμε ότι η Manhart θα κατασκευάσει μόλις δέκα RQ 900 με την τιμή να ανέρχεται στα 280.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Audi RS 6 1.010 ίππων είναι «φονιάς Veyron»

Get it on Google Play Download on the App Store