Φωτιά και λάβρα η Ferrari F8 N-Largo (+video)

Αν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από μια Ferrari -εκτός από δύο-, αυτό ενδεχομένως να είναι μια βελτιωμένη Ferrari. Και η Novitec αποτελεί τον «πατριάρχη» του είδους. Η F8 Tributo το πιστοποιεί, πίσω από το ελαφρώς διαφορετικό όνομα «N-Largo».

Η κατακόκκινη και σοκαριστικά απειλητική F8 του Γερμανού βελτιωτή είναι 13 ολόκληρα εκατοστά φαρδύτερη από την εργοστασιακή, χάρις στο ανθρακονημάτινο body kit! Ό,τι βλέπουμε κατασκευάζεται από carbon και βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ splitter, ακροπτερύγια, spoiler και διαχύτης έχουν εξελιχθεί με βάση την αύξηση στην παραγωγή της κάθετης δύναμης, σε αεροδυναμική σήραγγα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς η N-Largo αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά και εντυπωσιακά σχήματα που κυκλοφορούν. Η ομοιότητα με το SSC Tuatara μπροστά πάντως, δεν κρύβεται.

Ούτε οι ζάντες της Vossen, που αριθμούν 21 ίντσες εμπρός και 22 πίσω. Σε συνδυασμό με τα ελατήρια χαμηλώματος, που φέρνουν την γερμανο-ιταλική οπτασία 13 χλστ, πιο κοντά στο έδαφος, το παράστημα δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ξεπερνά σε εντυπωσιασμό ακόμα και την SF90 Stradale! Με τέτοια εμφάνιση, δεν υπήρχε περίπτωση να μη φροντίσει η Novitec για παροχή ανάλογης ισχύος. Με την τοποθέτηση ενός in house εξελιγμένου εγκεφάλου και νέας εξάτμισης, ο 3.9 V8 twinturbo παράγει πλέον 820 ίππους και 904 Nm ροπής – αύξηση 50 ίππων και 134 Nm σε σχέση με το εργοστάσιο. Περιέργως η Novitec δεν ανακοινώνει στοιχεία επιδόσεων, όμως θεωρείται απίθανο η επιτάχυνση να διατηρείται στα 2,8 δλ. της εργοστασιακής. Για την τελική τα πράγματα είναι πιο απλά: πάνω από 340 χλμ./ώρα ανακοινώνει η Ferrari, οπότε το μόνο ερώτημα είναι πόσο παραπάνω φτάνει η «πιο μπρουτάλ V8 Ferrari όλων των εποχών». Έτσι την αποκαλούν οι δημιουργοί της, αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάμε πως έχει κυκλοφορήσει και μια F40…

Πιο μπρουτάλ ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι πως και οι 15 F8 N-Largo που θα κατασκευαστούν, έχουν ήδη πωληθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store