Γιατί αυτή η Mercedes-AMG CLA ξεπερνά τις 264.000€;

Η Mercedes-AMG CLA 45 S δεν είναι φθηνό αυτοκίνητο. Στη χώρα μας ξεκινά από τις 87.250 ευρώ, ενώ αν αρχίσουν να μπαίνουν έξτρα δεν δυσκολεύεται να ξεπεράσει και τις 110.000 ευρώ. Από εκεί μέχρι τις 265.000 όμως, μεσολαβεί πολύς δρόμος.

Η «45άρα» που βλέπουμε, αποτελεί προϊόν του ελβετικού οίκου βελτίωσης CarCraft. To έμβλημά του δεσπόζει στο πλάι του αυτοκινήτου, θυμίζοντας κράμα πολεμιστή από την Αρχαία Ελλάδα και Cavallino Rampante, αλλά το δίχως άλλο είναι εντυπωσιακό. Το ίδιο ισχύει για το χρώμα του αμαξώματος, που συνδυάζει κόκκινο-μαύρο και πορτοκαλί, δημιουργώντας μια αδιάβλητη αίσθηση μοναδικότητας. Οι αεροδυναμικές προσθήκες δεν είναι υπερβολικές, αλλά φαίνονται ξεκάθαρα – όπως και οι 19άρες ζάντες της Vossen, με τη χαμηλωμένη ανάρτηση.

Στο εσωτερικό συναντάμε alcantara, δέρμα Nappa και ανθρακονήματα παντού. Ακόμα και το κεντρικό τμήμα του τιμονιού, αλλά και όλοι διακόπτες, καλύπτονται από alcantara, όλες οι επιφάνειες σε πόρτες και κεντρική κονσόλα διαθέτουν είτε αυτό είτε carbon, οι δερμάτινες επενδύσεις επίσης κάνουν πέρα για πέρα αισθητή την παρουσία τους, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει από την οροφή. Εκεί οι Ελβετοί τοποθετούν εκατοντάδες LED, που μιμούνται τον έναστρο ουρανό και θυμίζουν τις αντίστοιχες οροφές των Rolls-Royce, με τον οδηγό να ελέγχει τη φωτεινότητά τους μέσω τηλεχειριστηρίου ή ακόμα και εφαρμογής smartphone! Σιγά-σιγά, λοιπόν, αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ της πανάκριβης τιμής.

Επιστρέφοντας στο εξωτερικό, κάθε τμήμα που τοποθετείται με την ταμπέλα «αεροδυναμικό βοήθημα» κατασκευάζεται από ανθρακονήματα. Το splitter και οι πλαϊνοί μορφοποιητές του εμπρός προφυλακτήρα, οι ποδιές, ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα και η σταθερή αεροτομή αποτελούνται από γυαλιστερό carbon, ενώ το ίδιο εφαρμόζεται στα καλύμματα των καθρεπτών. Βάλτε και την περίτεχνη βαφή, που αποτελεί ένα κράμα μεμβρανών και κανονικού χρώματος, και έχετε τη συνταγή για ένα υψηλότατο κόστος αγοράς.

Η CarCraft χαρακτηρίζει τη CLA της ως «μοναδική στον κόσμο», δίνοντας ένα επιπλέον άλλοθι στο να «κοπανήσει» την τιμή. Σύμφωνα με τους Ελβετούς, το συνολικό κόστος της συγκεκριμένης 45 S ξεπερνά τις 300.000 δολάρια (264.375 ευρώ)! Κι αυτό δίχως να υπάρχει η παραμικρή βελτίωση στον κινητήρα! Η απόδοση του 2λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο παραμένει στα 421 άλογα και τα 500 Nm, άσχετα που το αντίτιμο κοντράρει την GT Black Series των 730 ίππων (από 325.000 δολάρια στην Αμερική)!

Get it on Google Play Download on the App Store